Vučić pominjanjem hrvatskog scenarija na severu KiM zastrašuje građane

Iako nije rešeno ubistvo Olivera Ivanovića niti je uspostavljena ZSO, Vučić nastavlja razgovore u Briselu i svojim izjavama priprema građane Srbije za potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo.

Pitamo predsednika da li to što pominje opasnost od novog Bljeska i Oluje u kontekstu severa KiM znači da on ima neke informacije koje građani nemaju i da li je on najodgovorniji za postojanje opasnosti od takvog scenarija budući da je implementacijom briselskih sporazuma na štetu Srbije povukao sve naše bezbednosne strukture ili ih je utopio u tzv. kosovski sistem. Ili su, pak, ove njegove najave samo način da se građani zaplaše da bi lakše pristali na potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma.


Dveri smatraju da kompromis nikako ne sme da znači odricanje od dela teritorije i svojih državnih interesa, te smatramo i pozivamo predsednika da se povuče iz pregovora u Briselu, da traži prebacivanje odlučivanja iz EU u UN zbog smanjenja nadležnosti i mandata EULEKSa, da traži puno poštovanje rezolucije 12 44 što znači i povratak dela srpskog vojnog i državnog osoblja na teritoriju pokrajine, te da Vlada traži prisustvo ruske vojne misije u Srbiji koja bi bila garant sigurnosti Srba na KiM.


 

Informativna služba Dveri