Vučić slobodno neka rasprodaje svoju dedovinu, ali KiM neće moći

Ova godina je veoma značajna za Srbe u Vojvodini, jer se slavi jedna od najznačajnijih nacionalnih odluka u prošlom veku, a to je prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji. Ovo je godina kada slavimo sabiranje Srbije i zato nam je izuzetno važno što je raskrinkana namera ove vlasti, koja želi da proda Kosovo i Metohiju.

Mitropolit Amfilohije je napadnut ne samo što je jedan od potpisnika Apela za očuvanje Kosova i Metohije, kojeg su potpisali preko 170 akademika, profesora, doktora, pa između ostalih i predsednik Dveri, Boško Obradović, već zato što istina koju je izrekao, a to je da se boji da Vučić prodaje Kosovo i Metohiju, ne može više da se sakrije.

U obrazloženju zašto je protiv vanrednih parlamentarnih izbora, Aleksandar Vučić je na Predsedništvu SNS rekao da bi izbori mogli da se protumače kao nedovoljna rešenost oko pitanja Kosova.

– Više nego zanimljivo! Ko bi to tako protumačio i o kakvoj se rešenosti oko pitanja Kosova radi? – upitao je predsednik Dveri, Boško Obradović tumačeći ovaj komentar Aleksandra Vučića.

Zahvaljujemo Mitropolitu što je u vremenu laži, potpunog medijskog mraka i apsolutne diktature, uspeo da probudi duh slobode u srpskom narodu i osvetlio zlu nameru ove vlasti.

Pre sto godina Jaša Tomić pročitao je Deklaraciju o prisajedinjenju, koja je za nas danas u ovoj godini simbolički vezana sa očuvanjem Kosova i Metohije, kao najvećim nacionalnim interesom, koji je toliko uzburkao aktuelnu vlast i usmerio njenu oštricu prema svima koji drugačije misle, da su morali da podignu i alarmiraju svu stranačku mašineriju.

Srpski pokret Dveri nikada neće dozvoliti da se rasprodaje teritorija države Srbije, i braneći Kosovo i Metohiju, mi branimo najviše nacionalne i državne interese.

Odbor za Vojvodinu Srpskog pokreta Dveri