Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zapadne sile opet tobož „štite ljudska prava“ bombama

Srpski pokret Dveri osuđuje noćašnju agresiju Velike Britanije, SAD i Francuske na suverenu sirijsku državu i smatramo je samo još jednom u nizu neuspelih, očajničkih poteza Zapada da povrati unipolarnu kontrolu nad svetom. Verujemo i nadamo da se da će sirijski narod izdržati i opstati pred ponovnom agresijom zapadnih sila koji su izvršeni noćas na Siriju.

Velika Britanija, SAD, Francuska i započele su noćas bombardovanje navodnih hemijskih postrojenja u Siriji, a kao povod, po rečima Tereze Mej, navedeno je ”vrlo verovatno” korišćenje hemijskog oružja od strane regularne sirijske vojske u mestu Duma. U trenutku kada je postojala nada da počinje uspostavljanje normalnog života u Siriji, zapadne sile namerno izazivaju nemire, strah, teror i nesigurnost.


Očigledno je da u proteklih par decenija velike sile nastavljaju sa praksom da, zarad skretanja pažnje svojih građana sa nagomilanih unutrašnjih problema, svoje osvajačke interese ostvaruju intervenišući na teritorijama drugih suverenih država – od Republike Srpske, preko SR Jugoslavije, Iraka, Libije do Sirije, a intervencijama kao po šablonu prethodi konstruisanje diplomatskih i humanitarnih kriza kakva je ovaj put napravljena sa slučajem „Skripalj“ i sa navodnim korišćenjem hemijskog naoružanja od strane sirijske vojske u Dumi.


Sa rezignacijom sećamo se 1995. godine i tzv. „False flag“ operacija kada je granatiranje sarajevske pijace Markale iskorišćeno kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske, kao i 1999. godine i slučaja Račak koji je iskorišćen kao povod za bombardovanje SRJ. I ova agresija nastala je po istom principu, samo sa vrlo neubedljivom režijom.


Nemamo sumnju da je idejni konstruktor i ove agresije aktuelna politika Velike Britanije, a da SAD i Francuska prate ideje ovog najvećeg agresora u istoriji čovečanstva. Bombardovati jednu suverenu zemlju bez odobrenja Saveta bezbednosti, pa čak i bez dozvole Kongresa SAD znaci su ozbiljne samovolje, ali i slabosti zapadnih vlastodržaca. Ipak, ograničeno dejstvo i primetna suzdržanost Zapada u ovoj akciji ipak govori o tome da su morali da se pomire sa činjenicom da postoje i druge velike sile poput Rusije, Irana i Kine, koje neće mirno gledati na dalje urušavanje međunarodnog prava i terorisanje suverenih zemalja od strane Zapada.


 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: