Српски Покрет Двери - Лого
Search
Omladina Dveri: Kako se vlast u Beogradu (ne)bavi mladima

Pravi smisao postojanja Kancelarije za mlade sastoji se u tome da neki partijski kadrovi, očigledno nesposobni za bilo koji posao, sede negde i primaju platu, koju će verovatno opravdati radom u stranci.

Nakon godinu dana (ne)rada Kancelarije za mlade GO Zvezdara u najnovijem sazivu Skupštine, možemo da kažemo da ovaj kvazi-organ opštinske vlasti praktično ne postoji. Važna činjenica koja ide u prilog jednoj ovakvoj tvrdnji jeste ta, da je dotična Kancelarija za svo pomenuto vreme podnela samo dva izveštaja o svom (ne)radu nadležnom skupštinskom Savetu za društvene delatnosti, a da su pri tom oba ova izveštaja sastavljena od fraza i izmišljenih aktivnosti, što samo potvrđuje činjenicu da ona faktički i ne postoji.


Naravno, pri Kancelariji za mlade GO Zvezdara zaposleni su neki ljudi, neka omladina, neki partijski vojnici, za šta primaju plate. Ali taj njihov nerad samo pokazuje koji je pravi smisao postojanja ove Kancelarije: da neki partijski kadrovi, očigledno nesposobni za bilo koji posao, sede negde i primaju platu, koju će verovatno opravdati radom u stranci, a ne Opštini, odnosno njenoj Kancelariji za mlade.


Neke od navodnih aktivnosti Kancelarije su: kurs engleskog jezika, obeležavanje Svetskog dana borbe protiv HIV-a i još jedan ili dva projekta čiji smisao i sadržaj niko do sada nije uspeo da odgonetne. Predstavnici Dveri i drugih opozicionih organizacija su i na sednicama Skupštine i na sednicama Saveta za društvene delatnosti davali predloge za rad: bavljenje pitanjem bolesti zavisnosti kod omladine, pitanjem kulture, sporta, obrazovanja, ali je to u potpunosti zanemareno.


Sam pokušaj sprovođenja bilo kakve analize rada Kancelarije za mlade Gradske opštine Zvezdara zaista je ozbiljan poduhvat, prevashodno zato što praktično ne postoji ništa što bi se uopšte i moglo analizirati, s obzirom da ljudi koji sede u toj Kancelariji ne rade apsolutno ništa, u bukvalnom značenju te reči.


Ivan Grbić

Omladina Dveri Beograd

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: