Српски Покрет Двери - Лого
Search
Omladina Dveri: Kakvu ćemo Srbiju graditi?

Mnogi naši prijatelji su otišli iz ove zemlje. Mi nismo. I nećemo. Mi ćemo se boriti da izgradimo zemlju u koju će se naši prijatelji sa radošću vratiti.

U tom smislu osnovna pitanja su pitanja zapošljavanja, obrazovanja, ali i pitanja bezbednosti, načina života i participacije u donošenju važnih odluka za zajednicu.Zapošljavanje

Mi ne želimo da mladima neko nešto pokloni i „namesti“, ali želimo zemlju u kojoj postoje uslovi da sami stvaramo.


To pre svega znači uspostavljanja stabilnog pravnog sistema u kojem neće biti moguće da mladi preduzetnik trpi pritiske od strane vlasti, lokalnih tajkuna ili kriminalaca.


To dalje znači preusmeravanje sredstava za subvencionisanje stranih kompanija na subvencionisanje domaćih privrednika i poljoprivrednika uz obavezan uslov da prilikom širenja poslovanja zapošljavaju mlade, te uvođenje podsticajnih mera kao što su bespovratna sredstva za mlade bračne parove.
Obrazovanje

Mi ne želimo lakše obrazovanje, ali želimo kvalitetnije obrazovanje i sistem koji će prepoznavati afinitete i kvalitete pojedinaca.


To se može postići kroz bolju kontrolu prilikom akreditacije fakulteta, ostvarivanje čvršće veze između visoko-obrazovih institucija i istraživačkih centara, kvalitetniji način stipendiranja učenika i studenata, razvijanje mahanizma ranog prepoznavanja talenata itd.Način života

Mi ne želimo ograničavanje slobode izbora, ali želimo državnu promociju onih vrednosti koje doprinose izgradnji ličnih kapaciteta i kapaciteta zajednice.


Država, putem medija i sistema obrazovanja, treba da napravi plan promocije zdravih životnih stilova, tolerancije, razumevanja, dijaloga, humanosti, patriotizma, nasuprot negativnostima koje se trenutno serviraju, najčešće putem medija sa nacionalnom frekvencijom.


Kao što vidite, mi se borimo za sasvim običnu stvar – zemlju koja će biti oslonac nama i našim porodicama.  Savet omladine Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: