Omladina Dveri: Nije lako Marku Parezanoviću

Reagovanje na jučerašnje saopštenje narodnog poslanika i poverenika SNS za Čačak Marka Parezanovića.

Nije lako biti naprednjak u Srbiji danas i braniti sve laži, lopovluke i prevare građana Srbije od strane SNS. Kako, na primer, sakriti da je SNS formirana u pariskim hotelima na sastancima Aleksandra Vučića, Mila Đukanovića, Stanka Subotića Caneta i američkih agenata koji su planirali rušenje SRS? Nije lako biti Marko Parezanović, bivši radikal, koji sada treba da objasni zašto je rasturio svoju staru stranku i pošao sa Vučićem u izdaju?


Još je teže nekadašnjim Srbima i patriotama objasniti zašto danas izdaju Kosovo i Metohiju, kada su svojevremeno obećavali da će poništiti sve dogovore o KiM koje je u Tadićevo ime potpisao Borko Stefanović? Umesto toga – oni su danas spremni da predaju Kosovo i Metohiju više nego Tadić.


Koliko je tek teško objasniti Vučićevo grljenje i ljubljenje sa dokazanim ratnim zločincima i neprijateljima srpskog naroda: Blerom, Šrederom, Klintonom, Tačijem, Haradinajem i Sorošem? Zamislite kako je teško druge optuživati za saradnju sa onima sa kojima se tvoj šef grlio i ljubio i javno i tajno toliko puta? Šta reći, a ne biti smešan?


Ili, recimo napadati druge za izmišljeno i lažno nasilje nad ženama kad jasno znaš da su porodično nasilje nad ženama učinili jedino tvoji stranački i koalicioni drugovi poput gradonačelnika Beograda Siniše Malog ili skupštinskog bednika Marijana Rističevića?


Kako objasniti da imaš partijskog šefa koji šest godina ne sme da izađe na TV duel, a glumi veliku političku facu? Kako narodu skrenuti pažnju sa onoga čime se bave Vučićev tata i brat, njegovi kumovi i njegovi prijatelji kriminalci? Kako održati oreol poštenjačine za onoga ko je ogrezao u kriminalu i korupciji?


Najteže je napadati one kojima ne možeš da nađeš ništa sporno u njihovim biografijama. Nema ih u kriminalu i korupciji. Ne možeš da ih uceniš i ne plaše te se. A imaš zadatak da moraš svaki dan da ih napadneš, kao Parezanović Dveri.


Sve u svemu, nije lako biti Marko Parezanović. Partija ti dala sve, podigla te na mesto koje nikako ne zaslužuješ, moraš verno da služiš i prljavo napadaš političke protivnike za račun partijskog šefa, ponižavaš se i sramotiš po ceo dan. Kad jednom kreneš putem izdaje, preletanja i prodaje – teško je zaustaviti se na toj nizbrdici. Zato treba imati razumevanja za Marka Parezanovića. Nije njemu lako.


Jedva čekamo onaj dan kada će se svi oni stideti što su bili članovi SNS i glasali za Vučića. Kada ponovo pokušaju da prelete. A ono – zabranjeno preletanje. Kada ostanu da vise u vazduhu i stropoštaju se sa svojih umišljenih visina nekakvih poverenika za obračun sa političkim protivnicima, jer ne mogu da imaju izbore ni u svojoj stranci već devet godina, a kamoli da pod svojim imenom i prezimenom izađu na gradske izbore i izmere poverenje građana u svojoj sredini. Mada, to je zapravo to: Marko Parezanović je prava slika i prilika SNS u Čačku. 


Omladina Dveri GrO Čačak