Српски Покрет Двери - Лого
Search
Omladina Dveri obeležila proboj Solunskog fronta

Omladina Srpskog pokreta Dveri na čelu sa članom Predsedništva i predsednikom Saveta omladine, Stefanom Aksovićem, položila je u nedelju 30. septembra venac na Spomen osmatračnici u Pionirskom parku u Beogradu u čast oslobodilac, a povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta i oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu.

Naši preci koji su upravo ovih dana pre tačno 100 godina nezadrživo nadirali ka otadžbini, imali su jedan prost i jednostavan cilj – to je sloboda! Sloboda, koju mi danas ne samo da olako doživljavamo već je olako i predajemo i ustupamo. Pitanje je da li se na bilo koji način više za slobodu i borimo.


Veliki jubilej, kao uostalom i mnogi prethodni, prošao je bez zvaničnog i svečanog obeležavanja od strane Vlade Republike Srbije i Predsednika čime je aktuelni režim još jednom nedvosmisleno pokazao kako se odnosi prema svemu onome što čini istoriju, tradiciju i kulturni identitet srpskog naroda dok, u isto vreme, svečanosti u organizaciji istog režima ne izostaju ni za najbanalnije povode poput otvaranja raznih semafora i pešačkih prelaza širom Srbije.Savet omladine DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: