Српски Покрет Двери - Лого
Search
Stefan Aksović: Mladi nemaju vremena za podele i razlike

U trenutku dok nam desetine hiljada mladih godišnje napušta zemlju usled razorenih institucija i pogaženog sistema vrednosti, mi nemamo više vremena za čekanje.

Možda se nećemo složiti o istorijskoj ulozi Jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu ili o održavanju gej parade, ali složićemo se oko nečeg daleko prioritetnijeg – moramo sprečiti dalji egzodus mladih iz Srbije i obezbediti uslove za normalan život
I to ne tek tako uopšteno, već preciznije – kroz donošenje mera porodične politike za povećanje nataliteta uz stambeni dodatak i posebu brigu za mlade bračne parove, stipendije za mlade talente i podsticaje za mlade preduzetnike ali i druge mere poput zabrane rada u javniom sektoru za sve one sa kupljenim ili falsifikovanim diplomama ili zapošljavanja isključivo preko javnog konkursa. Sve ono, dakle, što čini temeljan početak obnove poverenja mladih u državu i institucije.


Aktuelni politički trenutak deli nas na samo dve strane. Na vlast i alternativu, ovakvu kakvu smo uspeli da napravimo sa Savezom. A svako ko, makar i iz najboljih namera, misli da bira treću, radiće svesno ili ne – u korist prve!

 

Član Predsedništva,

Predsednik Saveta omladine


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: