Reakcija Saveta za kulturu Dveri povodom prijema tzv Kosova u pariski Forum

Prijem Kulturnog centra tzv. Kosova u Parizu u Forum stranih kulturnih centara Pariza desio se danas. Da li je Srbija mogla ovo da spreči, ili bar dostojanstveno da reaguje?

Pitamo se: šta je učinio Radoslav Pavlović, direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu da se usprotivi, a možda i da spreči ovo učlanjenje? Ili on možda, autistično, kao i mnogi naši predstavnici do sada, ne smatra da se treba u stranim forumima boriti za interese i dostojanstvo Srbije? Da li je i on jedan od mnogih koji se u dobar deo svog posla „ne meša“?


Na sajtu KcS nema nikakve reakcije, nema demarša, nema protesta i negodovanja, što je nedopustivo.


Savet za kulturu Dveri oštro osuđuje nečinjenje Radoslava Pavlovića, i traži od Ministarstva kulture i ministra Vladana Vukosavljevića hitnu smenu Pavlovića i postavljanje sposobnog čoveka na ovo mesto. Mislimo da je Pavlović raspoređen u Pariz u sklopu „podele feuda“ između Vučićeve (jače) i Nikolićeve (mnogo slabije) frakcije u SNS-u, te da je Pavlović morao da dobije neku funkciju, uprkos tome što nije sposoban da je obavlja. Ovakvo kadriranje šteti interesima Srbije i ono je nedopustivo.


Zahtevamo od Ministarstva spoljnih poslova da u vezi sa ovim događajem pod hitno objavi svoj stav.


Članstvo tzv Kosova u stranim forumima kulture nije nimalo beznačajno, iako ovaj forum nije Unesko, ali u okviru njega, tzv. Kosovo može da lobira za svoju poziciju u Unesko!


Srpski pokret Dveri neće neodgovorno voditi kulturnu politiku i spoljnu politiku Srbije. Našim dolaskom na vlast građani mogu da budu spokojni da će vrhunska srpska kultura i vrhunska kultura svih drugih koji žive i stvaraju u Srbiji biti podržavana, čuvana i promovisana u zemlji i inostranstvu, na najvažnijim svetskim kulturnim scenama i manifestacijama kao dobro od izuzetnog nacionalnog značaja.


 

Savet za kulturu Dveri