Tasovac je uspešno ispunio dug prema svom predsedniku

Majstor kratke forme, tviteraš Ivan Tasovac, u kratkom tekstu rekao je mnogo toga o drugima. Važno je međutim, ono što je dotični gospodin u pomenutom tekstu rekao i prećutao o sebi samom.

Smatramo da treba ispitati tokove novca koji idu iz Filharmonije, jer za organizovanje 30 koncerata u sezoni, toliko novca definitivno nije potrebno. Filharmonija sarađuje isključivo sa agencijama koje zastupaju (uglavnom) strane umetnike i njihovi odnosi treba da budu ispitani od nezavisnih revizora.


Da je tviteraš Tasovac na dve novinarske šlajfne teksta uspešno ispunio dug prema svom predsedniku, svedoče imena najvažnijih opozicionih političara, uredno ispisana i stavljena u negativan kontekst.


Čast da bude vulgarno etiketiran od strane mukice-autora, pripala je našem predsedniku, Bošku Obradoviću. Tviteraš Tasovac kliče: ako ne možeš da ga pobediš – etiketiraj ga. Sintagma „agresivni histerik“ zazvučala je sasvim dobro našem (pomalo strasnom) piscu-tviterašu. A i to je u stvari, opet samo jedan od piščevih mnogobrojnih odraza u ogledalu. Ogoljen urbani primitivizam i svoju realnu ksenofobiju, Tasovac potom adresira na mnogobrojne žene-glasače Dveri, kao i na one homoseksualce koji se ne slažu sa agresivnom promocijom totalitarne LGBT ideologije i njenim potonjim malignim derivatima, kao i sa političkom zloupotrebom tzv „seksualnih manjina“ i njihovim svrstavanjem „u isti koš“, i koji kao takvi možda i mogu da budu potencijalni glasači Dveri.


Naposletku, Tasovac je promoter fah-idiotizma. On osporava glumcima bavljenje politikom (veoma opasna i pažljivo naciljana teza sa početka teksta, naručena da pogodi sistemski sve glumce koji u protestima učestvuju), a političare primitivno optužuje za često „lupetanje“ o umetnosti, „mudro“ insinuirajući da svako treba da radi „svoj“ posao… A potom sam, u istom tekstu, progovara ni manje ni više, nego o celoj našoj opozicionoj političkoj sceni, pa i o temi Kosova!


Pored toga što je nevaspitan, pa mu je još to i manir, Ivan Tasovac je definitivno mnogo nisko pao u pridržavanju vođinih skuta.

 


Savet za kulturu Dveri