Čestitamo pekari Ohrid na besplatnom obroku za trudnice

Kao predsednik Saveta za porodicu i populacionu politiku Srpskog pokreta Dveri, želim da čestitam pekari Ohrid iz Zrenjanina, koja je pokazala suštinski primer kako se pomaže naciji u njenom najvećem problemu, a to je odumiranje stanovništva.

Buregdžinica Ohrid je jedna od najstarijih u Zrenjaninu, poznata po veoma specijalnim ukusima peciva i profesionalnom pristupu pekarskom zanatu, a sada je porodica Najdanovski pokazala jedan potez vredan divljenja.


Ohrid daruje svakoj trudnici besplatan obrok i uživanje u prijatnom ambijentu, a za uzvrat samo traže da dobiju sliku bebe kada se majka porodi, da bi mogli da je prilože svom albumu u promociji nataliteta i porodičnih vrednosti.
Ovaj potez je pravi primer, kako se brine o opstanku nacije i kako se brine o svojim građanima. Na izlogu ove buregdžinice vrlo pristojno i nenametljivo stoji natpis „Besplatan obrok za  trudnice“. Naravno, ovo veliko i humano delo nije primećeno od strane medija, koji su prepuni rijaliti programa i antiporodičnim sadržajima.


Slika ovih beba je prava mera za podsticaj rađanja i ona je zapravo primer i vrhu države kako se pravi strategija i kako je neophodno da se odnosi prema trudnicama. Žene danas dobijaju otkaze kad ostanu u drugom stanju i diskriminisane su na različite načine.
Država mora ne samo da zaštiti trudnice, već mora da im omogući privilegije, jer je svako rođeno dete korak ka ozdravljenju nacije u svakom pogledu. Cilj buregdžinice Ohrid jeste privilegovani status za trudnice i Dveri im na tome čestitaju i tražimo od gradskih vlasti da ih nagrade kroz sve odgovarajuće i potrebne stimulanse.


 


Radoš Pejović

Predsednik Saveta za porodicu i populacionu politiku

Srpskog pokreta Dveri