Српски Покрет Двери - Лого
Search
Radoš Pejović: Plate porodiljama ne treba da kasne ni dan

Država je ponovo pala na ispitu podrške porodici, roditeljstvu i borbi za natalitet, jer novi Zakon o finansijskoj podršci porodici, pored administrativnih problema, stvara i egzistencijalne probleme porodiljama.

Reči predsednika države i premijera o borbi za natalitet, bile su samo populističke izjave bez konačnog rešenja, pa je tako i ministar Đorđević nastavio i obećao da od 1. jula neće kasniti isplata porodiljama, međutim, epilog je da će porodilje za jul mesec, platu dobiti čak 25. avgusta.

Dakle, država je sada preuzela na sebe odgovornost, koju su do sada imali poslodavci, i ona direktno uplaćuje porodiljama plate. I umesto da se sistem ubrza i postane efikasniji, administracija postaje još komplikovanija, a isplate kasne.

Ako je država posle usvajanja novog Zakona o finasijskoj podršci porodici pala na ovom ispitu, kako očekuje da buduće majke veruju državnom aparatu ili rečima predsednika države o novčanoj pomoći, kada je ceo sistem direktno usmeren protiv interesa roditeljstva?

Zato Dveri uporno govore da je Srbiji neophodno formiranje ministarstva za porodicu, koje bi za cilj imalo usmeravanje ostalih ministarstava i čitavog sistema u interesu porodice i roditeljstva. I sve dok se ovo ministarstvo ne osnuje, problemi će biti sve ozbiljniji, a život porodica sve teži.


Radoš Pejović
Predsednik Saveta za porodicu
Član Predsedništva

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: