Radoš Pejović: RTS javno vređa i žene i nauku

Dok Srbija nestaje, vlast se ne bavi porodičnom politikom, već dozvoljavala da javni medijski servis vređa porodicu, majke i decu.

Na zvaničnom internet portalu RTS-a, nalazi se vest sa naslovom „Žene srećnije i dugovečnije bez dece i burme, kaže nauka“.


Dalje se u tekstu uglavnom navodi štetnost braka i rađanja dece, koje posebno loše utiče na zdravlje žene i skraćuje im životni vek, a navodno je nauka sve to konačno dokazala.


Neverovatno je da su urednici naučnog i obrazovnog programa na RTS-u dozvolili da se mišljenje jednog profesora bihejvioralnih nauka uzme kao ekvivalent dokaza nauke.


Ova vest osim što je netačna, ona poziva majke i žene da se odreknu svojih muževa i dece, kako bi napokon postale srećne i kako ne bi umrle ranije.


Kao stranka koja se zalaže za život, rađanje, bolji ekonomski položaj porodica, privilegije za trudnice i porodilje, ali i za kvalittenije obrazovanje, kulturu i nauku, osuđujemo ovu vest koja se ruga svim porodičnim ljudima, a posebno ženama i naučnim radnicima.


Zahtevamo od REM-a da ozbiljno razmotri posledice ove lažne vesti i postupi u skladu sa zakonom, a urednike naučnog i obrazovnog programa RTS-a, kao i direktora RTS Dragana Bujoševića, pozivamo da upute javno izvinjenje svim građanima Srbije, a posebno svim ženama.

 


Radoš Pejović

Predsednik Saveta za porodicu Dveri