Српски Покрет Двери - Лого
Search
Trudnice i majke nisu društveni talog, već spas za Srbiju

Savet za porodicu Srpskog pokreta Dveri zahteva od predsednika države i premijera da prestanu da krše Ustav i vode antiporodičnu kampanju.

U trenutku kada više hiljada bračnih parova u Srbiji čeka na vantelesnu oplodnju, kada su trudnice i porodilje potpuno odbačene od strane države i kada je stopa rasta nataliteta na istorijskom minimumu, kada je pronatalitetna državna politika doživela fijasko, rođenje sina premijera Srbije, Ane Brnabić i njene takozvane partnerke Milice Đurić pokazuje licemerje ove vlasti.


I u ovom, kao i u brojnim drugim slučajevima se pokazuje da u ovoj državi pravila nisu jednaka za sve pa se tako Ana Brnabić, predsednik Vlade u javnosti eksponira kao drugi (muški) roditelj deteta začetog vantelesnom oplodnjom, što ne prepoznaje ni jedan zakon u RS. Na žalost građani Srbije su navikli da za predstavnike ove vlasti zakoni i Ustav ne važe, što su najslikovitije prikazali na primeru Kosova i Metohije, zvanično ističući platformu o razgraničenju unutar sopstvene države.


Pozivamo predstavnike vlasti da počnu da poštuju Ustav i zakone Republike Srbije. Naročito ih pozivamo da primenjuju član 66. Ustava koji garantuje posebnu zaštitu porodica, majki, samohranih roditelja i dece. I da država napokon reši probleme porodilja koji su dodatno pogoršani donošenjem Zakona o finansijskoj podršci porodici.


Ova država trenutno nema pronatalitetnu politiku, ne postoji kampanja o rađanju dece, trudnice i porodilje potpuno su diskriminisane, ekonomski položaj porodica je sve gori, a majke sa troje i više dece osuđene su na siromaštvo. To smatramo gorućim problemima i naročito podržavamo sve mame koje se bune i traže svoja prava.


 

Savet za porodicu Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: