Odbor za poljoprivredu prihvatio inicijativu profesora Ševarlića

Na 28. sednici Odbora za poljoprivredu, šumarstva i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije )Odbor za PŠV NS RS) održanoj 29. marta 2018. godine prihvaćena je Inicijativa narodnog poslanika prof. dr Miladina M. Ševarlića da se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predloži izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ovo je prvi od oko 50-ak predloga i inicijativa koje sam u proteklih 23 meseca od izbora za narodnog poslanika predlagao kao član Odbora za PŠV NS RS, kojim se traži:
1.      Poštovanje Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju (Zakon o podsticajima u PiRR) koji nije uvažen prilikom donošenja Zakona o budžetu RS za 2018 godinu – zbog čega su Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) nezakonito smanjena budžetska sredstva u iznosu od 5,3 milijarde dinara; i


2.      Izmene i dopune Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju uz poštovanje značenja reči PODSTICAJI, zbog čega su u Zakonu o budžetu RS za 2018 godinu smanjena budžetska sredstva za podsticaje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za preko 15 milijardi dinara u 2018. godini.


 

Info služba Dveri


Prilog: Inicijativa za izmenu i dopunu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju (pdf)