Председник Извршног одбора Борко Пушкић заједно са својим сарадницима чланом ИО Слободаном Давидовићем и секретаром ИО Ратком Ракоњцем посетио је општинску организацију Српског покрета Двери у Неготину.

Након посете Бору и Зајечару у оквиру каравана „Ослобођење“ Српског покрета Двери у петак 28. фебруара 2020. године председник ИО Двери Борко Пушкић искористио је прилику да посети ОО Двери у Неготину и са њима одржи радни састанак.

Током састанка било је речи о тренутно актуелној кампањи БОЈКОТА наступајућих намештених избора али и о значају промоције програма Српског покрета Двери која се спроводи паралелно. Посебно интересовање код Дверјана у Неготину привукла је Петиција против мигрантске политике власти коју су покренуле Двери. Разлог више за то је и чињеница што је напредњачка власт препознала ову пограничну општину као подручје погодно за насељавање миграната. Чланови управе упознали су председника ИО са потешкоћама са којима се сусрећу у свом раду, будући да уз Демократску странку представљају једину релевантну опозициону организацију на локалу која је на претходним изборима била надомак уласка у Скупштину општине Неготин  и да су готово свакодневно због тога изложени разним врстама притисака од стране режима. Упркос свему изразили су одлучност да још јаче и упорније раде на развоју општинске организације и омасовљењу чланства.

Након радног дела, чланови општинске организације, заједно са гостима прошетали су центром града и упознали их са најзначајнијим културним знаменитостима средишта Неготинске Крајине, црквом Свете Тројице, спомеником Хајдук Вељку и кућом нашег прослављеног композитора Стевана Стојановића Мокрањца .

Председник ИО ће и даље наставити, са сада већ устаљеном праксом, да искористи сваку прилика за обилазак што већег броја локалних организација СП Двери.

Извршни одбор Двери

[ngg src=“galleries“ ids=“158″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]