Одржана прва породична шетња у Лесковцу

       Данашња породична шетња у Лесковцу је прави почетак нове предизборне кампање Двери под слоганом „Од породице до породице“. Одлучили смо да обилазак Србије почнемо управо из Лесковца, јер сматрамо да у овом граду постоји велика опозициона енергија за политичке промене. Провешћемо три наредна дана у Јабланичком округу са идејом да изађемо у сусрет грађанима и да им представимо наш програм у директном контакту. Разговораћемо са младима и старима, обићи породичне фирме и пољопривредна газдинства у више општина и села овог округа.
 
Београдизација убија Србију и опозиција мора да изађе из београдских кабинета и са Твитера директно у народ. Власт нам је затворила велике медије, али нам не може забранити директан сусрет са грађанима. Нема ништа од чекања милости власти или Брисела, већ за своју слободу, правду и демократију се морамо изборити сами. Зато сам данас овде и остајем три дана са грађанима Јабланичког округа, желећи да са њима разговарам о томе како да се изборимо за промену ове власти на свим нивоима и комплетног корумпираног система који овде влада више од тридесет година.

[ngg src=“galleries“ ids=“399″ display=“basic_slideshow“]

Ми смо против ове власти, али смо против и повратка на време бившег режима. Србији треба смена политичких генерација и да на чело државе и града Лесковца дођу људи који до сада нису били на власти. Ово је један од највећих градова у Србији, некадашњи велики индустријски центар и регионално средиште које заслужује много бољу власт од оне коју тренутно има. Позивам грађане Лесковца и Јабланичког округа да нам се јаве уколико желе да разговарају са нама, а ми смо расположени да идемо од породице до породице, како гласи и слоган наше нове кампање.
 
Породична шетња је традиционална манифестација коју Српски покрет Двери организује више од десет година са жељом да породица коначно дође на прво место у нашем друштву и држави. Породична шетња показује најлепше лице Србије и слави живот, рађање, младе брачне парове и породице са децом. Данас не смемо да заборавимо ни самохране мајке и очеве, старачка и самачка домаћинства, презадужене породице којима прете јавни извршитељи, пензионере са примањима на граници сиромаштва, као и брачне парове који не могу да имају деце. Породична политика Двери има обавезу да брине о свим породичним људима, а посебно женама које имају два радна времена дневно: једно у својој пословној каријери, а друго у породици и кући. Захтевамо да недеља буде нерадан дан и у приватном сектору, а да мајке са малом децом имају скраћено радно време и раде само прву смену, а никако ноћне смене. Залажемо се за пореску реформу према којој ће свако ко ступи у брак аутоматски добити смањење пореза на зараду, а са сваким рођеним дететом даље смањење пореза на зараду и смањење пореза на имовину. На тај начин држава би показала да јој је стало до борбе против беле куге и подршке рађању, а породичним људима би остајало више новца у кућном буџету.
 
Дефинитивно сам уверен да је породична политика најбоља политика за 21. век и да ће породичне шетње, које од данас започињемо широм Србије, бити фактор нашег уједињења око правих и традиционалних вредности, без обзира на верске, националне или политичке разлике. Тема одбране и заштите породице је изнад левице и деснице, власти или опозиције и позивамо све којима је стало до опстанка наших породица и државе Србије да нам се прикључе у овом покрету за живот Србије. Следећа породична шетња је у понедељак 10. маја у 12 часова у центру Лебана, а то је увертира за велику породичну шетњу у суботу, 15. маја, на Светски дан породице, која ће почети у 15 часова испред Дома Народне скупштине у Београду. Хвала свима који су данас заједно са нама учествовали на овој првој породичној шетњи у Лесковцу и видимо се у даљем обиласку Србије који следи у оквиру наше нове кампање „Од породице до породице“.
 

Говоре пред почетак Породичне шетње у Лесковцу можете погледати овде: 

Породичну шетњу кроз Лесковац можете погледати овде: