Миодраг Прековић, директор Информативне службе Српског покрета Двери и одборник Двери у скупштини општине Аранђеловац у прошлом сазиву, ухапшен је јутрос јер је у својству грађанина присуствовао протесту против исељења аранђеловачке породице Јашовић из свог дома.

Ова као и низ претходних интервенција јавних извршитеља широм Србије уз асистенцију Полиције доказ су да је власт спремна да зарад пар стотина евра дуга који је ова породица имала у други план стави породицу као основну ћелију друштва и апсолутно занемари њихова основна права на породични дом, као и околности у којима се иста нашла.

Наиме, током акције исељења, Миодраг Прековић је у укључењу уживо које је обавио путем друштвене мреже Фејсбук указао на неправилности везане за поступање надлежних органа, затим изнео сумње да позадина исељења лежи у нечијој намери да на овој локацији направи зграду а онда истом приликом позвао председника општине Аранђеловац Бојана Радовића и народног посланика Микицу Милојевића да дођу на адресу породице Јашовић и да у складу са својим вербалним обећањем да је њихова дужност да буду уз грађане Аранђеловца тако и поступе.

Све ово је посебно болно имајући у виду чињеницу да је господин Градимир Јашовић, кога власт данас хладнокрвно исељава, био учесник рата на Косову и Метохији и да су га тада са свог огњишта протерали шиптарски терористи. Узимајући све наведено у обзир може се констатовати да је исељавање ове породице, као и хапшење члана Двери Миодрага Прековића и председника Конзервативног покрета Наши Ивана Ивановића, дело савремених дахија. Прековићу и Ивановићу је одређено задржавање од 24 сата а терете се за ометање службеног лица у вршењу службене дужности. По информацијама које поседујемо у току сутрашњег преподнева биће изведени пред судију за прекршаје.

Српски покрет Двери овом приликом истиче да је ангажовање кордона полиције као подршке извршитељима у исељавању обесправљених грађана, као и хапшење оних који се томе противе, јасан показатељ да држава Србија и град Аранђеловац чак ни у јеку највеће здравствене и економске кризе у последњих неколико деценија немају ни трунку емпатије према грађанима, па чак ни за ратне ветеране и оне породице које су захваљујући лоше вођеној политици од стране истих актера већ једном протерани са својих вековних огњишта.
Тражимо хитно пуштање на слободу Миодрага Прековића и Ивана Ивановића и прекидање репресије над грађанима од стране јавних извршитеља и Полиције.