Српски Покрет Двери - Лого
Search

Мигрантска политика

Програм Српског покрета Двери

Полазећи од традиционалних вредности на којима почива европска хришћанска цивилизација,

Изражавајући оправдану бојазан да је у току организовани „демографски инжењеринг“ и неприродна промена демографске слике Европе и Републике Србије,

Дубоко забринути за личну и имовинску безбедност свих грађана Србије, као и националну безбедност Републике Србије,

Увиђајући опасност од даљег економског, социјалног и културног урушавања Републике Србије,

Подржавајући принципијелан став многих европских земаља које се противе неконтролисаном приливу миграната,

Имајући у виду да Влада Србије све време крије своје праве намере и избегава да јавно каже на шта се све обавезала по питању улоге Србије у глобалним миграцијама,

Препознајући вољу грађана Републике Србије да заштите своју државу од свих потенцијалних опасности које са собом носи мигрантска криза,

Српски покрет Двери доноси

РЕЗОЛУЦИЈУ О НОВОЈ МИГРАНТСКОЈ ПОЛИТИЦИ

  1. Српски покрет Двери се залаже за хитно пооштравање граничне контроле и предузимање других мера како би се спречио неконтролисани и противзаконити прилив миграната у нашу земљу, на првом месту масовног кријумчарења људи у Србију и трговине дрогом и људима повезаних са тим. Посебно питање је већа безбедносна провера и процена миграната који пролазе кроз Србију, као и учесника у све већем броју кривичних дела која мигранти чине у Србији.
  2. Сматрамо да кретање миграната, којима су крајња дестинација државе ЕУ на западу Европе, треба да се одвија кроз земље ЕУ и да нема потребе да мигранти напуштају земље чланице ЕУ на своме путу ка крајњем циљу.
  3. Сматрамо да грађани Србије нису одговорни за мигрантску кризу и да немају обавезу да је решавају. Они који су изазвали мигрантску кризу треба да преузму одговорност за решавање овог проблема на себе, а не сиромашна Србија која има довољно својих изазова.
  4. Противимо се политици актуелне власти у Србији на челу са председником СНС Александром Вучићем да се проблем наталитета и недостатка радне снаге решава примањем миграната.
  5. Тражимо поништавање свих преузетих обавеза према западним земљама са којима је Влада Србије склопила уговоре на основу којих ће сви они мигранти који не добију азил у тамошњим државама, а не могу да се врате у земљу порекла, бити враћени у Србију.
  6. Захтевамо укидање „Локалних акционих планова за унапређење положаја мигранатаˮ у локалним самоуправама широм Србије и да се пажња локалних власти концентрише на проблеме суграђана суочених са све већим сиромаштвом и социјалном угроженошћу. Тема миграната не може се решавати у истим акционим плановима са решавањем проблема српских избеглица и прогнаника са бивших југословенских простора и интерно расељених и прогнаних са КиМ.
  7. Противимо се да Република Србија постане највећи азилантски центар у Европи и тампон зона у којој ће се задржавати мигранти који не могу ни напред ка жељеним земљама ЕУ нити назад у своје државе порекла или земље из којих су дошли у Србију.
  8. Даље грађење и отварање прихватилишта за мигранте и азилантских центара по Србији представља социјални, економски, демографски и безбедносни ризик за Србију и велики културолошки проблем, и таква измена структуре становништва у нашој земљи апсолутно је неприхватљива.
  9. Посебно упозоравамо на концентрацију војно способних мушкараца између 16 и 30 година, без контролисаног кретања по Србији, који чине апсолутну већину мигрантске популације, имајући у виду да су неки од учесника у терористичким нападима широм Европе прошли кроз Србију као мигранти.
  10. Као гостопримљив народ са највећим бројем избеглица у савременој Европи, сматрамо нашом државном обавезом и подржавамо пружање сваке врсте помоћи породицама које су избегле са ратом захваћених подручја, а посебно женама, деци и старим лицима мигрантима, не дозвољавајући било коју врсту злоупотребе гостопримства.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: