Српски Покрет Двери - Лого
Search
Savet žena Dveri: Festival „Mirdita , dobar dan“ promoviše nezavisno Kosovo

Savet žena Srpskog pokreta Dveri uputio je danas na adrese više državnih institucija zahtev da se zabrani ili odloži održavanje festivala „Mirdita – dobar dan“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Radmila Vasić, u ime Saveta žena Dveri kazala je da teme kojima će se ovaj festival baviti narednih dana vređaju i ponižavaju srpski narod i srpske žrtve.


„Kao Srpkinja sa Kosova i Metohije koja je isterana iz svog rodnog grada i sa svog radnog mesta, oštro se protivim ovakvom načinu organizovanja festivala „Mirdita, dobar dan“ u okviru kog se Kosovo predstavlja kao nezavisna država. Naše institucije moraju da pokažu zrelost i da rade svoj posao, zato zahtevamo da se ovakav festival odloži do daljnjeg. Organizatori ovog festivala, kao i sami učesnici direktno promovišu takozvanu državu Kosovo, što je ključan razlog našeg protivljenja održavanja ovog festivala.“, rekla je ona i dodala da bi bilo dobro kada bi se i u Beogradu i u Prištini održavali festivali u cilju međusobnog razumevanja i suživota koji ne bi imali političku konotaciju i doticanje pitanja statusa KiM.
Vasić je zaključila da bi održavanje festivala u ovom vrlo osetljivom trenutku, posle jučerašnjih napada specijalne jedinice takozvane kosovske policije ROSU, moglo izazvati niz problema u Beogradu, a to se ne sme desiti.


Ispred Saveta žena zahtev su uputile: Narodna poslanica Marija Janjušević, Radmila Vasić i Dragana Milićević. Zahtev je upućen Ministarstvu kulture i informisanja, PU za grad Beograd, Gradskom Sekretarijatu za kulturu, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i MUP-u Republike Srbije.

 


Savet žena Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: