Српски Покрет Двери - Лого
Search
Vučić ustavorušitelj se krije iza „Žena u crnom“

Nečuveni performans koji su „Žene u crnom“ priredile na samom pragu Patrijaršije, neodoljivo podseća na još jednu Vučićevu predstavu i kršenje Ustava, a pored mržnje prema državi i crkvi ova akcija nema nikakav drugi smisao.

Da su dotične htele stvarno da obeleže Međunarodni dan akcija za žensko zdravlje zašto se nisu setile da posete neko od porodilišta u Srbiji koja su u katastrofalnom stanju ili da novac koji dobijaju za svoje delovanje doniraju u vidu moderne opreme nekoj od ginekoloških ambulanti i na taj način pokažu brigu o ženskom zdravlju.


Ustav Srbije obavezuje Vučića da čuva Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, a istovremeno zabranjuje njegovim saradnicama, „ženama u crnom“ da bilo kom građaninu Srbije osporavaju pravo na ispovedanje vere, vaspitavanje dece u skladu sa sopstvenim verskim i moralnim načelima. U članu 23. je izričito navedeno da je ljudsko dostojanstvo neprikosnoveno i da su svi dužni da ga poštuju i štite. Dakle, iako se Vučić i „žene u crnom“ sami odriču dostojanstva, a verovatnije da ga i nemaju, oni su dužni da poštuju dostojanstvo preko 90%  građana Srbije, pravoslavne veroispovesti, kojima su upućene histerične provokacije „žena u crnom“.


Poruke mržnje i gneva prema crkvi i vernicima i histerične poruke pisane kredom po ulici, samo su treći čin nove drame, koja je u Srbiji počela nesuvislim Vučićevim izlaganjem na vanrednoj sednici o Kosovu i Metohiji.


Ne znamo da li je ovaj suludi performans Vučićeva osveta Srpskoj pravoslavnoj crkvi što nema nameru da blagoslovi njegovu veleizdaju Kosova i Metohije, ili se radi samo o daljem divljanju mrzitelja Srbije, koje on tako brižljivo okuplja oko sebe, ali smo uvereni da u ozbiljnoj državi ovako nešto ne bi moglo da se dogodi.


Dveri osuđuju performans žena u crnom, iako su one same potpuno marginalne, bez Vučićeve i sopstvene mržnje prema Srbiji, one prosto ne postoje. Vučić preko njih očito želi da otera iz Srbije ostatak pristojnog sveta.


 Otuda i tolika mržnja i prema Dverima, kao zdravoj, perspektivnoj snazi Srbije. Spokojstvo i upornost koje Dveri poseduju, a koje neminovno vodi rušenju režima, nerešiv su problem za ustavorušitelja.

 


Ženska snaga Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: