Zorana Mihajlović je promoter stranke u kojoj žene kleče

Povodom uvredljive izjave da su žene u Srpskom pokretu Dveri objekti, žene iz Ženske snage Dveri izjavljuju:

Mi, žene u Dverima, imamo dovoljno samopoštovanja i samopouzdanja, da možemo biti članovi isključivo partije koja žene poštuje, uvažava i pruža im punu podršku. Zato nikada ne bismo mogle da se učlanimo u SNS. Žene u Dverima su zaposlene kao profesori na državnim fakultetima, gimnazijama, lekari, poljoprivredne preduzetnice, umetnice, ali se za razliku od Zorane Mihajlović, ne stide ni da budu  domaćice i rađaju decu. Biti majka ta nju znači biti objekat za rađanje, dok je za Dveri to  uzvišena i višestruko značajna uloga u porodici, društvu, državi.


 U više navrata smo se obraćale SNS-u sa zahtevom da pod hitno prestanu da zloupotrebljavaju žene iz svojih redova i podmeću ih kao objekte, nad kojima je navodno izvršeno nasilje od nas iz Dveri. Počev od Maje Pejčić, Maje Gojković pa do aktivistkinja SNS-a iz okoline Šapca, u Majdanpeku i širom Srbije gde se kreće predsednik Dveri Boško Obradović, razgovarajući sa svojim narodom o realnim problemima i ostvarljivim rešenjima, ove nesrećne žene su zloupotrebljavane od strane sopstvene stranke, naterane da insceniraju nasilje koje su navodno pretrpele. SNS ponižava žene prisiljavajući ih da lažu da ih je tukao Boško Obradović.


Lepo je što SNS prepoznaje u Dverima i Bošku Obradoviću istinsku opoziciju, porodični pokret sa jasnom idejom za bolju Srbiju, ali je nedopustivo da samo zato što ste nas prepoznali kao realnu pretnju, širite laži o nama, zloupotrebljavajući i medije i sopstveno članstvo. Ni na jedan TV duel ne smete da izađete, nijedan sudski proces na temu navodnog nasilja niste pokrenuli protiv Boška OBradovića, ne prihvatate zahtev Dveri da se oformi anketni odbor koji bi utvrdio istinu u vezi sa svim klevetama o nama.


Zorana Mihajlović zaboravlja da je promoterka stranke koju vode Bratislav Gašić pred kojim žene kleče, Aleksanadar Vučić koji vređa majke, stranke u kojoj  nekažnjeno prolaze  siledžije koji u tramvaju maltretiraju devojčice, koji prete čupanjem grkljana i betosnkim cipelama, pa čak i pedofili, za slučaj da je neko zaboravio visokog funkcionera iz Bora. Zoranu nije sramota da pet godina govori o rodnoj ravnopravnosti i obmanjuje žene da je nekakav njihov zaštitnik, a za sve to vreme nije se udostojila da Narodnoj skupštini dostavi nacrt zakona. Istini za volju, imala je jedan neuspeli pokušaj pre četiri godine, povučen iz procedure, pa neka to objasni svojim glasačima ako sa nama neće da razgovara.


Mi od ministarke i ne očekujemo izvinjenje, ali očekujemo da se bavi poslom za koji je plaćaju građani Srbije, da osposobi Savski most za saobraćaj, da obezbedi elementarnu bezbednost na putevima, pružnim prelazima, da prestane da izigrava vilu Ravijojlu i premešta brda i doline po Grdelici, da napokon preuzme odgovornost za sav javašluk u svom sektoru. Na njenu izjavu da sa nama nema šta da razgovara, odgovaramo joj isto kao što je ona odgovorila SPS funkcioneru: „Razgovaraćeš, ali u policiji i na sudu“ , jer ta vremena neminovno dolaze i zato su se naprednjaci tako unervozili i ostrvili na Dveri ovolikim klevetama i uvredama.


 

Ženska snaga Dveri