Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović na Jalti: Krim je Rusija, Kosovo je Srbija

U okviru prvog dana 4. Međunarodnog ekonomskog foruma na Krimu, održan je okrugli sto na temu: „EU-Rusija: Mehanizmi za prevazilaženje krize“, a među 10 govornika bio je i lider Dveri Boško Obradović.

On je u svom govoru istakao da su problemi između EU i Rusije produkt interesa atlantističkih elita u zemljama EU i uticaja SAD na njihove odluke, i da podjednako štete nanose interesima običnih građana i EU i Rusije.




Kako je rekao Obradović, ako se pogledaju mere koje EU preduzima protiv Rusije videće se da su one zasnovane na dvostrukim aršinima i da oslikavaju interese SAD. On kao primer navodi da su ekonomske sankcije u najvećoj meri usmerene ka odbrambenim i energetskim kompanijama iz Rusije, a to su oblasti u kojima je Rusija konkurentna u svetu, i da je proterivanje ruskih diplomata zbog „slučaja Skripaljˮ započeto na inicijativu SAD.




„Već iz ovih primera vidimo da bi za prevazilaženje krize – za početak – bilo dobro da EU, odnosno političke elite EU, počnu da donose odluke u interesu svojih država, a ne u interesu SAD. A taj interes je nesumnjivo u saradnji sa Rusijom, koja je i sama deo Evrope, a naročito u saradnji u oblasti energetike“ – rekao je lider Dveri.




Obradović je na kraju istakao da u Evropi jača blok partija koje su za Evropu nacija i za saradnju sa Rusijom, a govor je zaključio rečenicom: „Krim je Rusija – Kosovo je Srbija!“.




Okrugli sto je održan u čuvenom Livadijskom dvorcu, nekadašnjoj letnjoj rezidenciji ruskog cara Nikolaja Romanova, istorijskom mestu u kome su se u februaru 1945. godine sreli Staljin, Ruzvelt i Čerčil.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: