Српски Покрет Двери - Лого
Search

У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

Одговор Управи граничне полиције МУП Србије

Нисам знао да је МУП Србије, конкретно Управа граничне полиције, почела да се бави политиком и да полемише у јавности са опозиционим народним посланицима. Али, дошло је и до тога. Наиме, извесни Миљан Стојановић, начелник Управе граничне полиције, у свом јучерашњем саопштењу реагује на коментар Двери о опасностима мигрантске кризе и назива „манипулацијама тврдње појединих политичара о наводном трајном насељавању миграната у Србији“. О томе шта је истина у вези са мигрантском кризом и њеним последицама, одговорићемо политичким инспираторима овог саопштења МУП-а на другом месту.

Уместо што се бави политиком и полемише са опозицијом која оправдано критикује власт због лоше мигрантске политике, Управа граничне полиције би могла да се бави својим послом и да обезбеди државне границе и спречи кријумчарење људи и друга тешка кривична дела која се свакодневно дешавају пред њиховим очима. Одговорно тврдим да иза кријумчарења миграната стоји врх СНС и да је МУП о свему томе одлично упознат, али да дозвољава богаћење појединаца из врха СНС који се бави кривичним делима кријумчарења људи. Зато постављам следећа питања Управи граничне полиције и врху МУП-а Србије:

  1. Да ли је после кријумчарења дроге кријумчарење људи-миграната највећи криминал у Србији данас? Да ли је тачно да је само од јануара до новембра 2015. године откривено 358.885 илегалних миграната? Да ли је тачно да је МУП само у 2016. години поднео 349 пријава против 604 осумњичена за 386 кривичних дела кријумчарења? Да ли је тачно да је само 2017. године у више од сто акција ухапшено 114 кријумчара? Зашто ово никада и нигде није објављено у медијима? Да ли су ово криминалци блиски СНС?
  2. Колико је СНС зарадила од аутобуског превоза миграната од Прешева до Суботице у протеклих осам година преко фирме ЛАСТРА из Лазаревца и каква је улога генерала Слободана Малешића, помоћника директора полиције Владимира Ребића, у овом послу? Колико су наплаћиване аутобуске карте за мигранте? Ко је забрањивао патролама саобраћајне полиције да заустављају и контролишу ове аутобусе? Да ли иза свега стоји Кабинет министра полиције Небојше Стефановића?
  3. Да ли је тачно да су само у 2018. години 142 мигранта извршила 101 кривично дело у Београду, Врању, Ваљеву, Новом Пазару, Сомбору, Суботици, Кикинди и Сремској Митровици, док се у 2019. години број починилаца кривичних дела међу мигрантима повећао на 162, а број учињених кривичних дела на 113, док број прекршаја није познат? Зашто МУП Србије не даје податке о учињеним кривичним делима од стране миграната: која кривична дела су извршили мигранти, ко су жртве, да ли су извршиоци откривени, да ли су кривично гоњени, колико је осуђених, на коју казну су осуђени и колико је поступака обустављено због бекства окривљених миграната, да овде не помињемо обештећење због имовинских кривичних дела?
  4. Да ли је тачно да се мигрантске руте и мигранти користе за преношење дроге и трговину дрогом, и да ли МУП Србије проверава ове наводе или се дозвољава несметани проток дроге кроз Србију преко мигрантских канала? Колико од ове дроге остаје у Србији?

Ово су права питања на која МУП Србије грађанима дугује одговоре.

 

Криминални кругови 18 – Министров кум Горан Папић уместо у затвору враћен на посао у МУП

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: