У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

     Ванредна конференција за медије сазвана је поводом данашње информације да је пет припадника Нишке жандармерије, службеника Министарства унутрашњих послова, који су 28. септембра 2014. године учествовали у инциденту са Андрејем Вучићем, братом председника Српске напредне странке, Александра Вучића, добило отказ у Министарству унутрашњих послова, односно да им је престао радни однос. Желео бих да укажем на сво лицемерје и сав бесмисао једне овакве одлуке иза које стоји потпис министра унутрашњих послова, како овде стоји, др Небојше Стефановића.

Ако имате министра унутрашњих послова, који је фалсификовао своју факултетску диплому, који никада није завршио факултет, а представља се као доктор наука, ако имате министра унутрашњих послова, чији се отац бави трговином оружјем и уништава државне фирме које производе оружје за рачун приватних компанија које остварују екстра профит на извозу наоружања, ако се његов рођени брат такође бави веома сумњивим пословима са људима из врха Српске напредне странке који се баве трговином оружјем, онда је заиста више него лицемерно да, министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић даје отказе припадницима Жандармерије због, како се наводи у овом образложењу које ћу вам показати – „Правилника о утврђивању кривичних дела за чију осуду државни службеник постаје недостојан за обављане послова, односно вршења дужности“. Да ли је Небојша Стефановић после свих фалсификованих диплома и доктората, после свих криминалних и коруптивних радњи његовог брата и оца, достојан да буде министар унутрашњих послова? Откуд му право? Како га није срамота? Како себи може да дозволи да даје отказе петорици припадника Жандармерије Министарства унутрашњих послова?

У питању су Златко Гигић, Предраг Митровић, Бобан Лекић, Далибор Ђорђевић и Митар Милосављевић – петорица од осморице оптужених припадника Нишке жандармерије да су учествовали у инциденту са братом Александра Вучића, Андрејем Вучићем, 28. септембра 2014. године. Свако ко је видео тај инцидент зна да се бахати Андреј Вучић супротставио полицији и њиховој наредби да се туда не може пролазити, куда су они, и то он лично са својим војним обезбеђењем, желео да прође. Не улазим уопште у одлуке Суда и не улазим уопште у то да ли је неко из Нишке жандармерије крив или не за прекомерну употребу силе, али оно што знам сигурно јесте да ови људи нису заслужили да због тога добију отказ у Министарству унутрашњих послова.

Конкретно ево и Решења, којим се утврђује да је Гигић Златко, полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Жандармерије, одреда Жандармерије у Нишу, да му је престао радни однос 19. децембра прошле 2019. године. Према мојим информацијама, ради се о припаднику Жандармерије, који је два пута рањен на ратиштима, који је одликован орденом за заслуге у одбрани и безбедности, који је носилац златника који додељује министар полиције за посебне заслуге у раду и који, после двадесет и више година, добија отказ од, замислите кога, Небојше Стефановића, који се веровали или не, и даље потписује као доктор Небојша Стефановић, а нема завршене ни основне факултетске студије и учинио је кривично дело фалсификовања јавне исправе тиме што је измислио факултетску диплому факултета који не постоји, никада није ни постојао и који он никада није ни похађао, ни студирао ни полагао испите, и за који се лажно представља да га је завршио.

Све ово је посебно лицемерно када имате у виду да је кум министра полиције Небојше Стефановића, Горан Папић, заменик начелника Службе за борбу прозив организованог криминала МУП-а Србије, пре неколико месеци у сред бела дана, на Вождовцу, кршећи службена овлашћења, а да не говоримо о употреби прекомерне силе по којој су осуђени ови припадници Жандармерије, јавно на улици пребио господина Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“ на Вождовцу, и то пред његовом супругом, која је све време вриштала и молила га да престане. Министров кум пребија човека који је потпуно недужан, на улици, у сред бела дана, и бива ослобођен сваке кривице. Против њега МУП не покреће чак ни кривичну пријаву. Сектор за унутрашњу контролу МУП-а му све то опрашта. Он није чак ни дисциплински кажњен, већ је након кратке суспензије враћен на посао. Човек без дана полицијске службе, без икакве полицијске школе. Човек кога је министар полиције запослио када је постао министар и човек који је за четири године доспео до заменика начелника најважније службе МУП-а Србије, Службе за борбу против организованог криминала – може да пребија људе на улици и да за то не одговара и да остаје највиши службеник полиције само зато што је министров кум. Односно, зато што су породице Папић и Стефановић у кумовским односима.

Зато, Златко Гигић, човек који је два пута рањаван, човек који носи неколико ордења и посебних заслуга у Министарству унутрашњих послова добија отказ, само зато што је учествовао у једном несрећном инциденту са братом председника Српске напредне странке. Постоји једна невероватна правно нелогична и формално бесмислена ситница у Решењу које је Златко Гигић добио. Наиме, ово Решење је, као што можете видети, од 11. фебруара ове 2020. године. Доноси га Министарство унутрашњих послова, Кабинет министра, има и број Решења и потпис министра, а онда се по овом Решењу утврђује да је Гигић Златку, полицијском службенику Министарства унутрашњих послова Жандармерије, одреда Жандармерије у Нишу, престао радни однос 19. децембра прошле 2019. године када је постала правоснажна пресуда након одлуке Апелационог суда у Београду. Дакле, он је данас добио престанак свог радног односа као одлуку министра од 11. фебруара која важи од 19. децембра. По овој одлуци надлежног министра, Златко Гигић није више запослен у МУП-у од 19. децембра прошле године. Пре скоро два месеца, а он је сва та два месеца радио и данас је ову одлуку о престанку радног односа добио у Нишу на свом радном месту.

О чему се ради? Да ли је ово што се у Србији дешава прешло све границе нормалности? Како министар полиције Небојша Стефановић, човек који нема основну факултетску диплому, човек који је плагирао свој докторат, човек чији се отац бави трговином оружјем и уништава државне фирме за рачун приватних, човек чији је брат, такође, уплетен у све ово и чији је кум насилник, који је брутално физички пребио човека на сред улице, у сред бела дана, пред његовом супругом, а да за то никада није одговарао, себи дозвољава да петорицу припадника Нишке жандармерије оставља без радног места, без хлеба за њихове породице и то по правилнику који носи назив „Правилник о утврђивању кривичних дела за чију осуду државни службеник постаје недостојан за обављане послова, односно вршења дужности“.

Постављам питање на крају када ће по овом истом „Правилнику“ Горан Папић, заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала, постати недостојан функције и бити избачен из Министарства унутрашњих послова? Постављам питање када ће по овом истом „Правилнику“ министар полиције постати коначно недостојан за обављање своје функције, јер је плагијатор, фалсификатор, лопов и заједно са својим оцем и братом учесник у низу крупних криминалних и коруптивних афера?! Једини одговор на ово што ради министар полиције Небојша Стефановић је оставка! Оставка Небојше Стефановића и читавог криминалног круга око њега, који је населио врх МУП-а од Дијане Хркаловић, која је прва била експонент мафије у врху МУП-а, па до Горана Папића, који ју је наследио у прислушкивању политичких противника, новинара и свих других који се не слажу са овим режимом, па до дана данашњег када имате људе који у МУП-у не раде за државу, у борби против криминала и корупције, за поштовање закона, него раде директно  за мафију, за криминалне кругове, богате се од злоупотребе службеног положаја, од сакривања афера и криминала и од подршке криминалу.

Већ сам говорио о једном од највећих криминала који се тренутно дешава у врху МУП-а, а то је кријумчарење људи, кријумчарење миграната преко наших државних граница од кога се обогатио велики број људи у врху СНС-а. Један од главних организатора превоза миграната преко наше територије седи управо у Кабинету министра полиције, који је донео ову одлуку о отказу припаднику Жандармерије, који је два пута рањаван и који има неколико ордена за заслуге у раду и за одбрану и безбедност Србије.

Дошло је крајње време да се одвоји жито од кукоља кога чине дезертери попут Александра Вулина, који нису ни служили војску, а налазе се на челу Министарства одбране или попут људи који су плагирали своје факултетске дипломе и докторате као што су министри Небојша Стефановић, Синиша Мали, Зоран Ђорђевић, Александар Антић… Пола Владе Србије има купљене дипломе и лажне докторате и ти људи да одлучују о достојности припадника МУП-а који су гинули за ову земљу и који су били спремни да дају своје животе у отаџбинским ратовима од 1991. до 1999. године. Срам вас било! Кад-тад вама ће бити суђено због свега овога што радите!

 

Лопови и криминалци напред – часни официри стој!

Отпуштање петорице припадника Жандармерије у Нишу због инцидента са братом председника СНС Александра Вучића и његовим противзаконитим обезбеђењем из 2014 – слика је и прилика ове власти. У Министарству унутрашњих послова напредују фалсификатори јавних исправа, купци диплома и плагијатори доктората, попут самог министра Небојше Стефановића или насилници без икаквог полицијског знања и искуства попут његовог кума Горана Папића, док часни официри добијају отказе. Ново правило МУП-а Србије гласи: „Лопови и криминалци напред у Полицији – часни професионалци стој!“

Најбољи пример је Златко Гигић, два пута рањавани ратни ветеран, добитник ордена за заслуге у одбрани и безбедности и више признања и награда за заслуге у полицијском раду, који је добио отказ као недостојан за даље вршење дужности само зато што је стао на пут бахатом брату председника државе и брату министра финансија који су са својим противзаконитим војним обезбеђењем хтели на силу да прођу тамо где је било забрањено од стране Полиције. То је слика Србије: они на власти, њихова браћа и кумови, њихови очеви, баве се криминалом и корупцијом, раде шта хоће, бахате се и мангупирају, а они који им стану на пут штитећи закон и Устав ове државе бивају кажњени и протерани из МУП-а. Криминални кругови завладали су Кабинетом Министра полиције и Дирекцијом Полиције, док преко 90% часних официра и озбиљних професионалаца у МУП-у трпи њихову власт и тортуру. Петорица породичних људи остали су без посла после више од 20 година полицијске каријере без мрље и нису једини које ова власт отпушта сада већ на дневном нивоу ако нису довољно послушни или се усуде да постану узбуњивачи и проговоре истину о криминалу и корупцији у врху власти. Време ове власти пролази, сви који крше закон мораће да одговарају, а време часних професионалаца у МУП-у тек долази и они ће се ускоро много више питати и одлучивати у Полицији. Ја сам спреман да им то гарантујем. Очистићемо Полицију од криминалаца и пружити пуну подршку правим професионалцима да раде свој посао и да онда заједничким снагама очистимо Србију од криминала и корупције. То је најважнији задатак у политичким променама које долазе.

Криминални кругови 19 – Људи из врха СНС директно стоје иза кријумчарења миграната

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери