У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

     Како су се само узнемирили чланови клана Небојше Стефановића у Београду након моје јучерашње конференције за медије у Народној скупштини у оквиру серијала „Криминални кругови“, на којој сам изнео имена водећих чланова овог клана и њихове активности са друге стране закона. Увек је тако када уђете у мрачну просторију у којој се неко бави незаконитим радњама и упалите светло – никоме од присутних није пријатно што су откривени и изнети на светлост дана.

Тако су јуче посебним саопштењима против мене реаговали бројни са моје стране поменути и непоменути чланови клана Небојше Стефановића у СНС у Београду: Александар Папић, контроверзни бизнисмен, Милосав Миличковић, државни секретар у МУП-у, Биљана Поповић Ивковић, такође државни секретар у МУП-у, Александар Мирковић, шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда, Дамир Хандановић, члан ГО СНС…

Огласио се и „Српски телеграф“, који је прошле недеље писао о „СНС тајкуну“ Дмитру Ђуровићу. Једино се до сада није огласио управо Дмитар Ђуровић, јер има проблем како да нападне режимско гласило „Српски телеграф“, када зна да је прича о њему тамо пуштена по налогу супарничког клана у СНС Андреја Вучића и да би онда морао да их тужи и да се даље упетљава у нове клановске сукобе.

Посебно је занимљиво реаговање вође овог СНС клана Небојше Стефановића, који је уместо да одговори на моја постављена питања изнова покушао да побегне у друге теме и небулозе попут оне да неко из Двери, ко никада није био на власти, може да има везе са резултатима рада бивше власти. Ако сам, притом, ја део било које криминалне организације како тврди министар полиције – шта га спречава да ме ухапси и даље процесуира? Или је то само празна прича и замена теза како би избегао одговоре на кључна питања од којих бежи као „ђаво од крста“ и због којих може завршити у затвору:

  1. Да ли је фалсификовао диплому основних факултетских студија које је завршио на Мегатренд факултету у Лондону који никада није постојао?
  2. Да ли је његова докторска дисертација плагијат?
  3. Да ли може да докаже порекло своје имовине, као и имовине својих најближих сарадника Александра Папића, Дмитра Ђуровића, Милосава Миличковића и Горана Папића?
  4. Како је Горан Папић без икакве полицијске школе за мање од четири године постао заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала?
  5. Шта је његов отац Бранко Стефановић као запослени у „Телеком Србија“ тражио у државној компанији наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву као део делегације приватне фирме за трговину оружјем, а шта као правни саветник исте фирме у Саудијској Арабији?
  6. Зашто је лагао јавност да његов отац нема никакве везе са трговином оружјем и приватном фирмом „ГИМ“?
  7. Када ће да поднесе оставку на све државне и страначке функције због јавно изнетих лажи и трговине утицајем?
  8. Када ће републичко јавно тужилаштво да покрене истрагу против Бранка Стефановића и других који су оштетили државну фирму за рачун приватних фирми?

Криминални кругови 27 – Кривична пријава против Загорке Доловац

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери