Српски Покрет Двери - Лого
Search

У припреми за штампу је нова књига Бошка Обрадовића – Криминални кругови: Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС. У наставцима доносимо изводе из ове књиге која ће први пут пописати и јавно објавити све главне носиоце криминала и корупције у Србији.

 

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Поштовани,

Обраћамо Вам се са захтевом за покретање поступка преиспитивања докторских дисертација министра унутрашњих послова и секретара Савета за националну безбедност г. Небојше Стефановића и гувернерке Народне банке Србије гђе Јоргованке Табаковић.

Након утврђивања да је докторска дисертација министра финансија у Влади Републике Србије Синише Малог плагијат, сматрамо да је потребно да се покрену поступци за преиспитивање докторских дисертација министра унутрашњих послова, у чију се оригиналност сумња још од 2014. године, након текста научних радника Угљеше Грушића, Бранислава Радељића и Слободана Томића, који достављамо у прилогу.

Такође, оригиналност докторске дисертације гувернерке Народне банке спорна је још од 2016. године када су новинари ЦИНС-а након провлачења доктората кроз софтвер „Турнитин“ утврдили велики део текста који је дословце преписан из туђих радова без цитирања. Текст о томе такође достављамо у прилогу.

Пошто су у питању одбране докторских радова на приватним факултетима, захтевамо од Министарства просвете да се што пре оформи непристрасна комисија и покрене процедура преиспитивања.

 

У Београду, 25. новембра 2019. године

 

Бошко Обрадовић, народни посланик

мр Иван Костић, народни посланик

Марија Јањушевић, народни посланик

др Драган Весовић, народни посланик

 

Криминални кругови 33 – Оригинално писмо Сузане Васиљевић, упућено Ивици Дачићу

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и председник Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: