Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Напредњаци су од главне железничке станице направили депонију

Административном одлуком о укидању главне железничке станице у Београду, власт Српске напредне странке је једним потезом обрисала успомене генерација Београђана и њихових гостију. Место сусрета и растанака, љубави и туге, чежње и среће, постало је место за избегавање, депонија и јавни тоалет.

     Као кулиса из ​ „Потемкинових села“ само је страна према споменику Стефану Немањи уређена и репрезентативна, док се на месту некадашњих перона сада налазе депоније смећа и грађевинског материјала, а сама станица је зарасла у трње и коров и место је пуно опасности и претеће заразе. Срамно за престони град.

Под притиском инвеститора „Београда на води“ одустало се од туристичког колосека како су нас у почетку лагали. По свему судећи упитна је и идеја о претварању зграде у музеј, јер не примећујемо никакве кораке у остваривању исте. Уколико се и изгради музеј у неком будућем периоду, поставља се логично питање шта ће бити до тада, односно да ли ће зграда железничке станице до тог периода остати ругло и депонија? Свакако, она сада стоји као отворени музеј људске глупости, нестручности, корупције, неспособности и бахатости.

За употпуњавање ове поставке још само фале воштане фигуре Александра Вучића, Ане Брнабић, Синише Малог и Горана Весића.

ГрО Двери Београд

*Извор фотографије: Принтскрин

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: