Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Ниједној идеологији се више не сме дозволити да сакрије истину!

Већ годинама траје галиматијас око споменика „Невиним жртвама 1944-45.“ у Новом Саду, а кривац за то је власт СНС због нетранспарентости одлуке којим тачно жртвама је он намењен. Све то је довело до протеста и узнемирења јавности, али и сукоба и свађе на политичкој сцени Новог Сада.

    Противници овог споменика или како себе зову „антифашисти“ воде огорчену међусобну борба у јавности за ексклузивно право на ову тему. Они негирају све невине жртве комунизма сматрајући их ревизијом историје, док они други, који су ЗА, одбијају да изађу са непобитним чињеницама и тако отклоне сваку сумњу у исправност одлуке о подизању споменика.

Популарност на овој теми покушавају да стекну и они који желе да постану предводници новог/старог ултралевог комунистичког правца који је у прошлости произвео много зла у српском националном корпусу, поготово у Војводини. Покушаји за васпостављање Брозове идеологије су превазиђена прошлост и њихов основни циљ је даље растакање српског националног идентитета и покушај сабирања либералног војвођанерског бирачког тела. Стога, кошкања и сукоби међу разним „антифашистима“ такође делују веома неуверљиво и личе на пуку борбу за гласове.

Српски покрет Двери је у више наврата тражио утврђивање пуне истине око послератних егзекуција у Рајиној шуми, када је без праведног суђења убијено више стотина људи. Тада су, поред злочинаца из Рације, у реваншизму стрељани и невини грађани мађарске националности, али и велики број невиних Срба, угледних грађана Новог Сада и то само због идеолошке нетрпељивости комунистичких власти. Двери предлажу да власт овај споменик измести у близину места где је извршена егзекуција невиних грађана – на крају Кеја жртава Рације и да буде заиста споменик свим невиним жртвама комунистичког терора. То је неопходно првенствено због самих жртава, али и због оваквих догађања која пледирају да створе нове поделе у Новом Саду.

Идеологија више не сме бити препрека за пуну истину о томе ко је био злочинац, а ко није, без обзира на веру и нацију.

ГрО Двери Нови Сад

*Извор фотографије: 021.рс

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: