Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: СНС изградњом споменика дели жртве комунистичког терора

Да ли ће нам градоначелник Вучевић поред бетонираног града оставити у аманет и споменик који велича само мађарске жртве комунистичког терора, а међу њима и убице браће Јовандић, то нека он рашчисти са својом савешћу. Међутим, СНС и сви који су у Скупштини града гласали за одлуку о постављању тог споменика, нека се преиспитају о могућој одговорности за последице ове одлуке.

    Индикативно је да се споменик подиже у близини послератног логора за злочинце који су узвршили геноцид 1942. године, познатог по називу „Рација“. Такође, није јасно зашто споменик жртвама комунистичког терора градска власт није подигла на месту страдања, у близини Рајине шуме, где су убијани не само припадници мађарске националности из реваншизма за „Рацију“, већ и бројни Срби, и то само због идеолошких разлика. Тада је, без праведног суђења, убијен и бивши градоначелник Новог Сада Милош Петровић, као и још 14 угледних грађана, али и чланови четничког удружења само зато што су били припадници истог и бројни други грађани.

Коме актуелна новосадска власт удовољава делећи невине жртве, а да при томе српске нису ни пописане? Ако, из неког разлога, она жели да се одужи Мађарима, онда треба подићи споменике Лајошу Дунафавлију, Андору Молнару и Михаљу Хорвату, који су становнике Ковиља спасли од убијања у „Рацији“.

Да поновимо, споменик свим невиним жртвама треба подићи на крају Кеја према Рајиној шуми, као што се морају пописати све жртве, али и сви злочинци.

ГрО Двери Нови Сад

 

*Извор фотографије: 021.рс
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: