Српски Покрет Двери - Лого
Search

Стојановић: Коме се и зашто Аида Ћоровић обраћа на протесту у Новом Саду?

Оправдано незадовољство због пребијања Новосађана на протесту против доношења новог Генералног урбанистичког плана (ГУП) за Нови Сад, претвориће се, нажалост, у промоцију прозападних странака и њима блиских удружења, који уз борбу против ГУП-а увек придодају подршку независности Косова, увођење санкција Русији, геј параду и лажни геноцид у Сребреници.

      Нови Сад је потпуно у канџама инвеститора блиских власти и претвара се у бетонску тврђаву у приватном власништву СНС. Више пута смо као Српски покрет Двери упозоравали да ће овакав буразерски, коруптивни однос представника власти и инвеститора уништити Нови Сад, један од најлепших градова у Србији. Безобзирност власти и неузимање у разматрање преко 10 000 примедби које су грађани, удружења и странке дали на ГУП, кулминирала је прошлонедељним протестом испред зграде Скупштине Војводине приликом усвајања ГУП-а, на ком смо и ми као Двери учествовали.

Нажалост, прозападни део странака и њима блиски појединци су оправдано незадовољство грађана приграбили као свој лични мираз и једну аутохтону новосадску побуну против власти СНС претворили у личне промоције.

Зашто ће на данашњем протесту у Новом Саду говорити Аида Ћоровић, позната по екстремним антисрпским ставовима? Да ли је некоме од организатора протеста у интересу да на исти дође што мање људи? И коначно, да ли избором поменутог говорника неко намерно, уз договор са СНС, саботира протест на коме Новосађани желе да изразе оправдано незадовољство због пребијања својих суграђана од стране СНС батинаша и полиције? Јер избором оваквог говорника, многи Новосађани ће се поколебати у намери да присуствују протесту.

Због свих наведених разлога, Двери неће присуствовати данашњем протесту.

Ивана Стојановић

Председник Двери Војводине
Председник ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: