Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Економски тигар – скривени лешинар

Најављеним повећањем акциза за још 8% на деривате нафте, дуванске прерађевине, алкохолна пића, кафу и течности за пуњење електронских цигарета, актуелна власт планира увећање буџета за додатних 30 милијарди динара, односно 254 милиона евра што ће додатно умањити куповну моћ ионако осиромашених породица. 

        Очигледно је да актуелна власт нема идеју како да попуни рупу у буџету, која ће и након ребаланса износити 1,9 милијарди евра, па је решила да то учини тако што ће се додатно задуживати и пљачкати грађане Србије. Уместо увођења пореза на екстрапрофит банкама, које су у прошлој години само од накнада за обраду кредита зарадиле 445 милиона евра, као и тајкунима попут Жељка Митровића, који огроман новац зарађује на ријалити програмима, власт СНС-СПС је прибегла решењу у виду додатног намета грађанима преко акциза у износу од 254 милиона евра уз већ галопирајућу инфлацију и најављено поскупљене енергената.

Са друге стране, председник Србије Александар Вучић је обећао једнократну помоћ за свако дете до 16 година старости у износу од 10.000 динара (тзв. бацање новца из хеликоптера, не водећи рачуна да ли се даје сиромашној или деци милионера), што ће буџет Републике коштати 101 милион евра.

Када узмемо у обзир да ће се повећањем акциза у буџет слити 254 милиона евра, грађани Србије морају знати да им Вучић не даје ништа, већ да ће ту помоћ од 10.000 динара по детету сами себи исплатити. На сваки дати динар детету, Вучић ће од тог истог детета отети 2,5 динара. Односно ”дарежљивост” председника коштаће нас 254 милиона евра. 

Захтевам од Владе Србије да повуче Измене и допуне Закона о акцизама и да престане да на тај начин додатно пљачка грађане Србије, а да мањак у буџету надомести смањењем корупције, додатним опорезивањем најбогатијих, а то су пре свега стране банке и многобројни тајкуни у Србији. 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: