Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Проблем са ЕУ је што нема поштовања према Србији

Ако председник Владе Немачке прво посети сепаратистичке власти у Приштини, а тек онда Београд, то је израз крајњег непоштовања и дипломатске увреде према Србији. Ако долази са идејом да тражи признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији онда боље да не долази.

    Кључан проблем који имамо са ЕУ је непрестано непоштовање и понижавање Србије од стране Брисела. Потпуно би друга ствар била да нас ЕУ коначно испоштује као народ и државу за све наше заслуге и доприносе европској цивилизацији, као и да нас призна у уставним границама са КиМ у саставу Србије. То би онда отворило простор за нормалне дипломатске односе, разговоре и договоре о свему другом. Онда би грађани Србије другачијим очима гледали на европске интеграције, а овако је већина против чланства Србије у ЕУ која нас не поштује.

Ако нас ЕУ не жели као достојанствене чланове европске породице народа, ни ми не желимо у ЕУ као понижена и згажена нација којој се одузима део територије и од ње прави колонија и депонија. Онда треба прекинути даље условљавање из Брисела и губљење времена са европским интеграцијама и направити билатералну сарадњу са ЕУ око тема од обостраног интереса. Не морамо бити чланица ЕУ као што то нису ни Норвешка, Швајцарска или Исланд, а можемо сарађивати са ЕУ као што то и ове државе чине. Постоји Европски економски простор, Вишеградска група, Крајовска квадрилатерала и бројни други видови сарадње у Европи о којима треба размислити јер путовање у ЕУ, испуњено само понижењима и притисцима и условима без краја, предуго траје.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: