Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: СРБИЈА ПАМТИ, БРАНИ И НЕ ДА – велико национално окупљање 17. марта у Београду испред храма Светог Саве 

На данашњој конференцији за медије у Народној скупштини јавности су се обратили представнци државотворне опозиције и то: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милош Јовановић – председник Новог ДСС-а, Никола Драгићевић – функционер Српске странке Заветници и Војислав Михаиловић – председник ПОКС-а. Они су позвали на велико национално окупљање 17. марта испред храма Светог Саве. 

Бошко Обрадовић: „У име четири парламентарне политичке странке државотворног блока, као и бројних других патриотских удружења и истакнутих јавних личности, који смо сви заједно стали иза Светосавског прогласа за спас Косова и Метохије, позивамо грађане Србије на велико национално окупљање 17. марта у Београду. Скуп који је МУП-у пријавило 28 народних посланика из наше три посланичке групе (НАДА, Заветници, Двери-Патриотски блок) почиње у 18 часова на Платоу испред храма Светог Саве у Београду, одакле ће бити организована шетња до зграде Председништва, где ће испред споменика руском цару Николају бити уприличени говори и послате заједничке поруке.

Велико национално окупљање је посвећено годишњици погрома и страдања Срба и српских светиња на КиМ 17. марта 2004. године. Тога дана обележићемо и 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије 24. марта 1999. године и сетићемо се свих жртава НАТО геноцида на Косову и Метохији. Такође, то ће бити дан када ћемо се са поштовањем подсетити свих српских хероја од Косовског боја до Кошара, као и свих српских светиња на КиМ, преко 1300 цркава и манастира, које представљају једно од најсветијих места на планети.

Коначно, тога дана, а у сусрет новом сусрету Александра Вучића и Аљбина Куртија 18. марта у Охриду, у име комплетне српске историје и свих страдалних Срба, убијених, киндапованих, несталих и протераних са КиМ, поставићемо питање актуелној власти ко их је овластио да прихватају француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово као независне државе и да се одричу дела наше државне територије.

Позивамо све српске патриоте, сва родољубива удружења, све ратне војне ветеране, све породице погинулих, све политичке странке које се противе француско-немачком споразуму да тога дана будемо заједно у Београду. Позивамо све на миран и достојанствен скуп посвећен, пре свега, свим српским јунацима и страдалима на Косову и Метохији кроз историју. Позивамо све очеве и мајке Србије да заједно са својим породицама и својом децом, као српски домаћини и патриоте, покажемо колико нам је стало до Косова и Метохије и да нико ни у садашњој ни у будућој власти нема право да тргује нашом Светом Земљом. Дошло је време да оставимо све друге обавезе и занемаримо све друге приоритете у личном и политичком животу, како бисмо одбранили и очували Косово и Метохију у саставу Србије. Јер, ако не одбранимо КиМ, никада више нећемо одбранити ниједан други српски национални и државни интерес. Да Србија памти, брани и не да – видимо се 17. марта у Београду у 18 часова испред храма Светог Саве.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: