Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: СРБИЈА ПАМТИ, БРАНИ И НЕ ДА – велико национално окупљање 17. марта у Београду испред храма Светог Саве 

На данашњој конференцији за медије у Народној скупштини јавности су се обратили представнци државотворне опозиције и то: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милош Јовановић – председник Новог ДСС-а, Никола Драгићевић – функционер Српске странке Заветници и Војислав Михаиловић – председник ПОКС-а. Они су позвали на велико национално окупљање 17. марта испред храма Светог Саве. 

Бошко Обрадовић: „У име четири парламентарне политичке странке државотворног блока, као и бројних других патриотских удружења и истакнутих јавних личности, који смо сви заједно стали иза Светосавског прогласа за спас Косова и Метохије, позивамо грађане Србије на велико национално окупљање 17. марта у Београду. Скуп који је МУП-у пријавило 28 народних посланика из наше три посланичке групе (НАДА, Заветници, Двери-Патриотски блок) почиње у 18 часова на Платоу испред храма Светог Саве у Београду, одакле ће бити организована шетња до зграде Председништва, где ће испред споменика руском цару Николају бити уприличени говори и послате заједничке поруке.

Велико национално окупљање је посвећено годишњици погрома и страдања Срба и српских светиња на КиМ 17. марта 2004. године. Тога дана обележићемо и 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије 24. марта 1999. године и сетићемо се свих жртава НАТО геноцида на Косову и Метохији. Такође, то ће бити дан када ћемо се са поштовањем подсетити свих српских хероја од Косовског боја до Кошара, као и свих српских светиња на КиМ, преко 1300 цркава и манастира, које представљају једно од најсветијих места на планети.

Коначно, тога дана, а у сусрет новом сусрету Александра Вучића и Аљбина Куртија 18. марта у Охриду, у име комплетне српске историје и свих страдалних Срба, убијених, киндапованих, несталих и протераних са КиМ, поставићемо питање актуелној власти ко их је овластио да прихватају француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово као независне државе и да се одричу дела наше државне територије.

Позивамо све српске патриоте, сва родољубива удружења, све ратне војне ветеране, све породице погинулих, све политичке странке које се противе француско-немачком споразуму да тога дана будемо заједно у Београду. Позивамо све на миран и достојанствен скуп посвећен, пре свега, свим српским јунацима и страдалима на Косову и Метохији кроз историју. Позивамо све очеве и мајке Србије да заједно са својим породицама и својом децом, као српски домаћини и патриоте, покажемо колико нам је стало до Косова и Метохије и да нико ни у садашњој ни у будућој власти нема право да тргује нашом Светом Земљом. Дошло је време да оставимо све друге обавезе и занемаримо све друге приоритете у личном и политичком животу, како бисмо одбранили и очували Косово и Метохију у саставу Србије. Јер, ако не одбранимо КиМ, никада више нећемо одбранити ниједан други српски национални и државни интерес. Да Србија памти, брани и не да – видимо се 17. марта у Београду у 18 часова испред храма Светог Саве.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: