Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић за Спутњик: Граница између Србије и Црне Горе је бесмислена

Поједини кругови у Црној Гори би желели да наставе прогон држављана Србије чији ставови им нису баш по вољи.

„Пре свега треба истаћи да се ради о маргиналним интелектуалним и политичким круговима Црне Горе који очито желе и даље да своју политику заснивају на антисрпству и да инсистирају на поделама и сукобима између Србије и Црне Горе, а таква политика је поражена још 30. августа 2020. године. Надам се да се Црна Гора више никада неће вратити на тај пут Мила Ђукановића и антисрпске политике. Просто би било погрешно и трагично да Црна Гора следује хрватски пример и своју државу гради на антисрпству“, изјавио је Обрадовић.

Он не сматра главну тачку „оптужбе“ спорном, будући да свој национализам тумачи као елементарно родољубље, односно љубав према свом народу и држави.

„Национализам је једна од најприроднијих и најнормалнијих ствари и осећања на свету која важи за све народе и државе на планети и не видим зашто би била забрањена или прогањана у српском народу. Ја не желим да будем већи националиста и родољуб од Американаца, Јевреја, Руса, Француза или Немаца, али не желим да будем ни мањи.”

Председник Двери не сматра своје изјаве и политичко деловање спорним истичући да је његово апсолутно демократско право да заговара идеју формирања нове заједнице Србије и Црне Горе, наглашавајући да је и својевремено укидање истоимене заједнице уследило након јавне дебате и размене различитих мишљења, те да евентуално спровођење такве замисли мора уследити искључиво након сагласности грађане обе државе, изражене на референдуму.

„Можда некоме може да падне на памет да забрани Бошка Обрадовића, Феђу Димовића или било кога другог ко говори оно што мисли због вербалног деликта али неће никада моћи да забрани идеју новог уједињавања Србије и Црне Горе јер је то најприроднија ствар на свету и време ради за ту идеју. Она ће сигурно доћи на дневни ред и Народне скупштине Републике Србије и Скупштине Црне Горе, посебно када дође једна нова генерација политичара и у Србији и у Црној Гори који неће правити никакве сукобе и поделе међу братским народима и државама, већ ће гледати како да више и боље сарађују и како да поставите један циљ који мислим да је реалан, а то је да између Србије и Црне Горе не треба да постоји никаква граница”, изјавио је Обрадовић за Спутњик.

*Извор: sputnikportal.rs

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: