Српски Покрет Двери - Лого
Search

Делегација Двери на помену жртвама револуционарног терора у Лисичјем потоку

Већ пету годину за редом делегација Српског покрета Двери присуствовала је годишњем помену жртвама револуционарног терора на локацији Краљева чесма у Лисичјем потоку у Београду.

На овом месту, али и на стотинама других стратишта широм Београда, Србије и бивше Југославије, у највећем броју без икаквог суда и пресуде, лишено је живота више десетина хиљада грађана од стране нове комунистичке власти. Пред стрељачким стројем, а без права на одбрану, нашли су се матуранти, студенти, домаћице, професори универзитета, возачи трамваја, свештеници, индустријалци, хероји Великог рата и многи други невини грађани.

Српски покрет Двери подржава иницијативу удружења „У име народа“ да се на простору у Лисичјем потоку изгради спомен комплекс жртвама револуционарног терора, а у новом сазиву Народне скупштине поднели смо декларацију о осуди комунистичких злочина над припадницима Српског народа за коју се надамо да ће ускоро бити усвојена, као корак ка националном помирењу.

Градска организација Српског покрета Двери Београд са посебном пажњом ће испратити доношње буџета града Београда за 2023. годину и инсистирати на испуњењу обећања градоначелника Шапића да ће се у буџету града определити средства за рестаурацију Краљеве чесме као и израду идејног решења, пројекта и изградњу споменичког комплекса жртвама комунистичког терора.

ГрО Двери Београд

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: