Српски Покрет Двери - Лого
Search

Делегација Двери тражила од Европског парламента да повуче противуставни француско-немачки споразум

Народни посланици посланичког клуба Српски покрет Двери – Патриотски блок проф. др Тамара Миленковић Керковић и Радмила Васић су заједно са још двадесетак новоизабраних народних посланика власти и опозиције боравиле у посети Европском парламенту у Бриселу. У делегацији Двери у Бриселу био је и интернационални секретар Двери др Андреј Митић који је наставио плодне разговоре са посланицима европских конзервативних странака, чланицама групе „Идентитет и демократија“ у Европском парламенту. 

    Иако евроскептична странка, Српски покрет Двери је узео учешће у овим важним разговорима, а посланици Двери су у више обраћања тражили да европски посланици обуставе притисак на Србију, како у погледу неуставног НАТО-ЕУ споразума којим се од Србије тражи признање лажне државе Косово, тако и притисак да Србија уведе санкције Русији. У сваком од обраћања народни посланици Двери су од Европског парламента и ЕУ захтевале да, уместо на ове две теме, свој ангажман усмере на питања владавине права у Србији, огромну корупцију и криминал, затворене медије и лоше изборне услове који су последица ауторитарног режима Александра Вучића.

Заједно са представницима осталих посланичких група Народне скупштине Републике Србије, народни посланици Двери разговарали су и са шефом мисије Србије у ЕУ Аном Хрустановић, а у целодневним сесијама током два дана са европским посланицима готово свих посланичких група у Европском парламенту.

У свом обраћању на четвртој сесији, поред осталих тзв. известиоца за Србију из сенке, посланица Зелених у ЕП Виола фон Крамон рекла је да ће Србија, уколико не призна Косово и не уведе санкције Русији постати „парија“ у Европи. Проф. Тамара Миленковић Керковић је у одговору питала фон Крамон због чега јој је важно признање Косова а не демократија, благостање грађана и владавина права у Србији? Проф. Керковић је рекла да је Србија постала земља хибридне демократије, заробљених институција, са највишим степеном корупције, криминала и са најсиромашнијим становништвом у Европи, уништеном домаћом привредом, да су медији блокирани, посебно на локалном нивоу, а да је поверење у европске институције на историјском минимуму. Двери деле неповерење огромног броја грађања Србије у Европску Унију, како због њене нефункционалности, а још више због непрекидних уцена и притисака на Србију током 23 године дугог процеса тзв. евроинтеграција.

Иако је ове године 24 године од дивљачке НАТО агресије на Србију, ЕУ наставља да врши притисак на Србију да уведе санкције Русији, која је стратешки партнер и гарант суверености Србије у Савету безбедности УН. ЕУ тражи од Србије да се увођењем санкција сврста на једну страну у рату. ЕУ тражи од Србије и да се одрекне своје територије прихватањем НАТО-ЕУ споразума који је противуставан и против воље више од 80% грађана Србије.

„ЕУ штити права LGBT, али ништа не чини да заштити људска права Срба на КиМ који живе у гету и имају најгори положај у Европи. Због чега ЕУ не врши притисак на ауторитарни режим у Србији да ослободи институције и оствари владавину права већ је главни притисак ЕУ да Србија уведе санкције Русији и призна сувереност и независност Косова? То је суштина хипокризије ЕУ“, завршила је проф. Тамара Миленковић Керковић, а Виола фон Крамон је након тога без одговора окончала сесију.

Народна посланица Радмила Васић, истакла је да су она и њена породица део Срба прогнаних са Косова, да ЕУ примењује дупле стандарде према српском народу на КиМ, не осуђујући злочине, прогоне и трговину органима и тражила од европских посланика да притисци на Србију престану и да се противуставни и срамни споразум о признању независности јужне српске Покрајине повуче.

Посланици Двери су заједно са интернационалним секретаром др Андрејем Митићем имали и интензивне сусрете са бројним европским конзервативним странкама, чланицима посланичке групе „Идентитет и демократија“. Са евро-парламентарцима из немачке партије Алтернатива за Немачку (АФД) Маркусом Букхајтом и Тобијасом Матијасом Петерком наставили су успешне разговоре који трају од прошлог месеца, након којих је ова странка упутила захтев немачком Бундестагу да повуче признање лажне државе Косово.

Разговори о национално конзервативним вреднодтима, против цензуре и кансел културе обављени су и са италијанском конзервативном партијом Лига, и њеним евро-послаником Марком Занијем, који је и председник посланичке групе „Идентитет и демократија“ у Европском парламенту. И посланик француске парламентарне партије Национално окупљање Жан Лин Лакапел је након сусрета са делегацијом Двери у свом јавном обраћању рекао да њихова партија никада неће признати независно Косово.

Ово је био изузетно успешан наступ делегације Двери која је у срцу Европске уније изрекла оно што је став преко 80% грађана Србије.

Инфослужба Двери 

Изјаву проф. др Тамаре Миленковић Керковић можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: