Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери и Покрет за одбрану КиМ: Да се чује глас Срба са КиМ који нису део Српске листе

Делегација Срба који живе северно и јужно од Ибра посетила је 23. децембра Народну скупштину Србије, где су нам домаћини били парламентарне странке Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, уз присуство и представника Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Са правом дубоко забринути због деценијске промашене и неефикасне државне политике која годинама ниже погубне резултате како на дипломатском пољу тако и на локалном нивоу, представници косметских организација Покрета за одбрану КиМ, Српског покрета Двери, али и косметски Срби који не припадају нити једној странци или покрету, решили су да се обрате онима који за сада једини хоће да их чују и који су максимално разумевање, одговорност и добру вољу по питању наших предлога и захтева показали.

Надамо се да ћемо приликом следеће посете Народној скупштини имати прилику да се састанемо и са другим посланичким групама како би и они чули апеле и предлоге нас Срба са Космета који размишљамо другачије од Српске листе.

Имајући у виду сву погубност политичког једноумља које Српска листа на локалу и председник Србије на државном нивоу испољавају, а нарочито околности где је опасност на терену из дана у дан све већа и као уже нам се око врата стеже, ми више нисмо желели нити могли да чекамо!

Не знајући да ли су гори нечињење или наопако чињење, где свака досадашња акција власти резултира бројним поразима нашим и успесима албанским, осим таксативно изнетих 12 захтева, затражили смо и подршку предлогу да се на Косову и Метохији формира једно „координационо управљачко тело” (можда и допуњени Кризни штаб) које би деловало ујединитељски и ефикасно!

То радно тело би у свом саставу, осим чланова Српске листе, морало имати и представнике странака и покрета који на Космету имају своје покрајинске одборе, али и истакнуте појединце који искуством и стручношћу могу и хоће да помогну да из ове ни мало наивне ситуације најбезболније и негубитнички изађемо. Управо из овог разлога један од 12 наших захтева је и обнова рада Скупштине АП КиМ, која једино може да представља глас свих Срба са КиМ.

Ако се већ налазимо у никад горој и опаснијој ситуацији (а налазимо се) по животе, безбедност и егзистенцију нашу, ничег нормалнијег и потребнијег нема неголи дати простора и другачијим размишљањима и предлозима од официјелног, где би уважавањем ставова обе стране дошли до оног што је најбоље и за нас као народ и за Србију на Космету! Позивамо СПЦ, председника и Владу Србије, Скупштину Србије, све родољубиве, Богу и Србији верне, организације и појединце, да нас подрже у овом нашем напору да разум победи једноумље, да колективни интерес буде свима нама изнад личног и страначког, али и суграђане наше са простора КиМ да се укључе у подршку овим захтевима.

Покрајинске организације Покрета за одбрану Косова и Метохије
и Српског покрета Двери на КиМ

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: