Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Иван Костић једини народни посланик који је посетио барикаде на КиМ

Делегација Српског покрета Двери у којој су били народни посланик и потпредседник Двери мр Иван Костић и члан Председништва Двери Славиша Милетић, посетила је Косово и Метохију. Том приликом они су разговарали са Србима који живе у нашој јужној покрајини, али и посетили барикаде и дали подршку људима који тамо дежурају и дању и ноћу. Иван Костић је једини народни посланик Скупштине Србије који је посетио садашње барикаде на северу КиМ.

   Првог дана боравка на Космету, они су обишли барикаде у месту Лешак и највећу барикаду у месту Рударе на којој се налази највећи број грађана. Барикада у Рударама је прва барикада на путу од Косовске Митровице према Јарињу и централној Србији. Преко дана на барикадама дежурају жене, а увече мушкарци по групама и по сменама. Заједнички став свих чувара барикада је да ово није партијско питање, већ да је у питању колективни отпор народа на северу, који више не може да трпи упадање РОСУ на север и малтретирања невиних људи.

На северу КиМ не ради ништа осим продавница и апотека, тако да је комплетан народ ангажован око барикада. Због постављања барикада живот народа је веома компликован, јер се мора возити алтернативним путевима, што представља велики проблем за труднице и пензионере када иду у болницу у Косовску Митровицу, али су сви спремни да издрже, јер им барикаде гарантују безбедност. Надају се да државно руководство Србије неће пристати на уклањање барикада, а да заузврат КФОР не гарантује да РОСУ више неће упадати на север.

Следећег дана, Костић и Милетић су присуствовали литургији у Лепосавићу и у разговору са свештенством чули информације о тешком положају Српске православне цркве и народа јужно од Ибра.

Након тога, делегација Двери је, са још једним чланом Председништва Двери Гораном Миленковићем из Лепосавића, имала састанак са члановима Двери са КиМ, са којима су договорени планови за даље активности Двери на КиМ.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: