Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери КиМ: Српска листа и власт у Београду ћуте на најаву изградње две нове војно-полицијске базе на северу КиМ

После одлуке тзв. Владе лажне државе Косово о експропријацији земљишта за две нове локације у општини Лепосавић, а све за потребе изградње две нове војно-полицијске базе, расте забринутост и страх код свих Срба на КиМ, а посебно у северном делу наше јужне покрајине. 

    Грађани општине Лепосавић су са великом дозом неверице и страха примили ту вест. Уплашени за себе и своје породице с правом очекују реакцију оних којима су на разним изборима у протеклих 10 година поклањали највеће поверење, а то је Српска листа и режим у Београду. Међутим, као и безброј пута до сада, они чији су задатак и обавеза да брину о актуелним дешавањима, а то су Српска листа, Канцеларија за КиМ и Влада Републике Србије, „јуначки“ ћуте и тиме прећутно прихватају сваки потез сепаратиста спакованих у „привремене институције“ у Приштини. И да будемо поштени, стидљиве реакције је било и то од представника тзв. привременог органа Општине Лепосавић и шефа канцеларије за КиМ, који заправо не представљају никога јер су поверење грађана дефинитивно изгубили. И друго, привремени орган општине је нелегална институција, јер јој је рок трајања од шест месеци, одавно истекао. Горе поменута господа су такође стидљиво реаговала и на нове муке и невоље Срба које преживљавају по питању регистарских таблица на административним прелазима Брњак и Јариње, јер Албанци не дозвољавају да возила са КМ таблицама којима су истекле налепнице о регистрацији уђу на простор КиМ и власници их убудуће могу само паркирати, али не и возити у својим местима пребивалишта.

С правом се поставља питање зашто представници власти овако млако реагују? Да ли је разлог исти онај због кога се градоначелници 4 општине са севера нису јавно огласили и изашли пред своје грађане и бираче и објаснили им зашто су повучене барикаде на северу покрајине, а да ниједан од тражених захтева тзв. Српске листе и гневних грађана није испуњен? 

Постављамо и питање, да ли је после гашења камера на последњем састанку са Председником у Рашки, Србима са КиМ угашена и последња нада, да ће њихови деценијски представници и власт у Београду, коначно учинити нешто позитивно за Србе са КиМ? Такође, грађани општине Лепосавић питају зашто ћути и председник привременог органа Општине Лепосавић, који је у исто време и градоначелник општине Лепосавић и носилац још ко зна колико функција у овако малој средини? Сложићемо се да се експропријација земљишта не може извршити без материјалне надокнаде власнику земљишта, без обзира да ли је у питању приватна или друштвена (држава) имовина. Како то онда Приштина може да отима земљиште мимо воље власника, ко год он био? Да ли је то ћутање, можда, дебело наплаћено?

Из ових и много других разлога, Српски покрет Двери тражи хитну смену свих председника привремених органа и градоначелника свих општина на КиМ са већинским српским становништвом, а које је поставио Београд и у њима хитно спроведе локалне изборе по законима и Уставу Републике Србије, на којима би учешће узели и они грађани КиМ који се брину за будућност свјих потомака и не желе да више о њиховој судбини одлучују они који се не брину ни за кога, већ само гледају сопствене интересе.

ПО Двери за Косово и Метохију 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: