Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Подршка Резолуцији Епархије Новограчаничко-средњезападноамеричке СПЦ

Српски покрет Двери поздравља доношење Резолуције којом Епархија Новограчаничко-средњезападноамеричка СПЦ тражи проглашење Косова и Метохије окупираном територијом, као и поништавање свих споразума са лажном државом Косово. 

    Имајући у виду значај КиМ за Србију, како у историјском и културном, тако и у суверенистичком и економском смислу, сматрамо да је ова Резолуција Епархије Новограчаничко-средњезападноамеричке СПЦ апел који државни врх Србије мора да узме у озбиљно разматрање. Подсећамо да су сви споразуми потписани или усмено прихваћени, попут Бриселског, Вашингтонског, Француско-немачког и Охридског, антиуставни. Поред тога што су антиуставни, ови споразуми се никада нису нашли ни на дневном реду Народне скупштине, као највишег законодавног и представничког органа Републике Србије.

Као државотворна политичка организација, молимо све архијереје СПЦ који ће се у мају окупити на Сабору СПЦ у Београду да донесу одлуку идентичну овој Резолуцији, а коју је 2005. године предлагао блаженопочивши патријарх Павле.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије: Стање ствари 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: