Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Позивамо СПН, НАДА и МИ да формирају техничку власт у Београду и среде бирачке спискове пред локалне изборе у главном граду

Српски покрет Двери позива коалицију „Србија против насиља”, коалицију „НАДА” и групу грађана „Ми – глас из народа” да формирају техничку, прелазну власт у Београду, орочену на 3-6 месеци до следећих локалних избора. 

        Уколико не могу заједнички да функционишу на власти више од тога, онда предлажемо да у истом термину са осталим локалним изборима на пролеће буду поновљени и градски избори у Београду. Управо из тог разлога од највећег значаја је смена актуелне београдске власти и сређивање бирачких спискова уочи следећих избора, како нам се више никада не би поновила изборна крађа са фиктивним бирачима од 17. децембра прошле године.

Свесни смо да међу поменутим опозиционим изборним листама постоје идеолошке и политичке разлике које сметају формирању власти у пуном капацитету, али се ти антагонизми углавном односе на републичке теме и не би смели бити разлог за несарадњу на локалном нивоу. Међутим, без обзира шта мисле једни о другима, колеге из опозиције су дужне да зауставе нову изборну крађу у најави за локалне, општинске изборе у Београду који нас ускоро чекају и где ће власт применити исти рецепт од 17. децембра са гласачима који не живе у главном граду. Ово је питање њихове политичке одговорности и позивамо их да је преузму, а не да својом несарадњом одржавају СНС на власти и омогуће нову изборну крађу.

Као ванпарламентарна политичка странка, која је остала испод цензуса управо захваљујући изборној крађи и фиктивним бирачима у Београду, апелујемо на опозиционе колеге из ове три политичке групације да пређу преко свих међусобних нетрпељивости и формирају техничку власт која ће омогућити слободне и поштене изборе у престоници за неколико месеци.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: