Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Исправна одлука Русије да отвори испоставу амбасаде у Бањалуци

Српски покрет Двери поздравља одлуку Владе Русије да отвори испоставу амбасаде у Бањалуци, јер ће на тај начин Република Српска ојачати своју позицију у очувању Дејтонског споразума и положаја српског народа у Босни и Херцеговини

    Већ неколико година уназад смо сведоци да западне земље преко Високог представника међународне заједнице за БиХ намећу једнострана решења која су увек била на штету српског народа и Републике Српске. Републици Српској су укинуте многе надлежности прописане Дејтонским споразумом, а неколико пута је спомињано чак и укидање Републике Српске.

Једини савезник Републике Српске, поред Србије, на међународном пољу и у међународним организацијама је увек била Руска Федерација. Управо због тога је од изузетног интереса за наше сународника да се у Бањалуци отвори одељење амбасаде Русије, које ће имати далеко веће надлежности, него што су уобичајени конзуларни послови.

Овим потезом Русија и даље игра улогу миротворца у Босни и Херцеовини, јер су амбасадори западних земаља углавном до сада говорили језиком уцене који је могао да доведе до неких нових сукоба у тој земљи.

Српски покрет Двери верује да је ово први озбиљнији корак руског Министарства спољних послова када је простор Балкана у питању, који ће довести до већег ангажовања Русије на овим просторима у циљу очувања суверенитета Републике Српске и Србије.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: