Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иван Костић: Шта Вучић тражи у Атини са Куртијем и Зеленским?

Самит у Атини је показао да сви политичи лидери на Балкану у будућности треба да имају два основна стратешка задатка – заустављање процеса стварања Велике Албаније и излазак из НАТО пакта, као једини услов за очување своје политичке, војне и економске незавиности. 

     Председник Србије Александар Вучић се на самиту лидера „западног Балкана“, под покровитељством Европске уније и НАТО пакта, и уз неочекивано учешће председника Украјине и Молдавије, нашао у друштву људи са којима није имао обавезу да разговара у овом формату међународних форума.

Зашто председник Србије даје легитимитет председнику самозване државе Косово Аљбину Куртију, уместо да јасно и гласно пред свим балканским лидерима изјави да је за Србију Косово и Метохија окупирана територија и да не жели да види тзв. Косово у друштву земаља Балкана које су чланице Уједињених нација?

Такође, поставља се питање какве везе има Владимир Зеленски са Балканом и балканским земљама. Једино ако модератор састанка Урсула фон дер Лајен нема идеју да ствара балканску коалицију, са циљем напада на Русију, баш као и њен земљак пре 82 године.

Са састанка у Атини се шаље јасна порука свим државама Балкана, да они морају равноправно да уваже америчко чедо „Републику Косово“ и да своје националне интересе морају да подреде НАТО пакту, без обзира на то што то може свим учесницима скупа да створи озбиљне бриге у блиској будућности, с обзиром на то да долази до озбиљних геополитичких промена у Европи и свету.

Србија мора да прави планове и проналази партнере који ће јој помоћи да очува државни суверенитет на целој својој територији и да развија привреду кроз сарадњу са земљама које нас политички не условљавају, као што је случај са Европском унијом. Политика „ЕУ нема алтернативу“, коју је задњих десет година водио Александар Вучић и Српска напредна странка, на штету српских националних интереса, је апсолутно превазиђена и може бити само предмет историјске анализе.

мр Иван Костић 

народни посланик
потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: