Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Шта Вучић тражи у Атини са Куртијем и Зеленским?

Самит у Атини је показао да сви политичи лидери на Балкану у будућности треба да имају два основна стратешка задатка – заустављање процеса стварања Велике Албаније и излазак из НАТО пакта, као једини услов за очување своје политичке, војне и економске незавиности. 

     Председник Србије Александар Вучић се на самиту лидера „западног Балкана“, под покровитељством Европске уније и НАТО пакта, и уз неочекивано учешће председника Украјине и Молдавије, нашао у друштву људи са којима није имао обавезу да разговара у овом формату међународних форума.

Зашто председник Србије даје легитимитет председнику самозване државе Косово Аљбину Куртију, уместо да јасно и гласно пред свим балканским лидерима изјави да је за Србију Косово и Метохија окупирана територија и да не жели да види тзв. Косово у друштву земаља Балкана које су чланице Уједињених нација?

Такође, поставља се питање какве везе има Владимир Зеленски са Балканом и балканским земљама. Једино ако модератор састанка Урсула фон дер Лајен нема идеју да ствара балканску коалицију, са циљем напада на Русију, баш као и њен земљак пре 82 године.

Са састанка у Атини се шаље јасна порука свим државама Балкана, да они морају равноправно да уваже америчко чедо „Републику Косово“ и да своје националне интересе морају да подреде НАТО пакту, без обзира на то што то може свим учесницима скупа да створи озбиљне бриге у блиској будућности, с обзиром на то да долази до озбиљних геополитичких промена у Европи и свету.

Србија мора да прави планове и проналази партнере који ће јој помоћи да очува државни суверенитет на целој својој територији и да развија привреду кроз сарадњу са земљама које нас политички не условљавају, као што је случај са Европском унијом. Политика „ЕУ нема алтернативу“, коју је задњих десет година водио Александар Вучић и Српска напредна странка, на штету српских националних интереса, је апсолутно превазиђена и може бити само предмет историјске анализе.

мр Иван Костић 

народни посланик
потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: