Српски Покрет Двери - Лого
Search

Колико је систем вредности у Србији поремећен, доказује и постављење новог начелника полиције у Аранђеловцу.


Од свих школованих и полицајаца који часно раде свој посао, на место начелника полиције у Аранђеловцу постављен је Горан Михаиловић. Михаиловић се није истицао борбом против криминала, јер у Аранђеловцу исти цвета, али се веома истакао у праћењу опозиционих протеста током 2019. године, надгледавши ко све у њима учествује, а посебно тиме што је помагао аранђеловачком извршитељу да избаци породицу Јашовић из куће крајем августа прошле године. Како би показао потпуну наклоност Српској напредној странци том приликом је лично ухапсио Ивана Ивановића, председника Конзервативног покрета „Наши“, као и мене.

Опште је позната чињеница да је систем избора на позиције у МУП-у Србије девастиран – од републичког до локалног нивоа, да се цени само подобност и блискост СНС-у, а да је професионализам очито мана. То показује и избор министара од Небојше Стефановића и Александра Вулина, преко постављења на кључне позиције у МУП-у Владимира Ребића, Дијане Хркаловић и Горана Папића до одабира начелника у полицијским станицама по Србији што најбоље илуструје пример Горана Михаиловића у Аранђеловцу.

Све ово је јасан показатељ да је Србији неопходна коренита промена система. Промена система у коме ће се грађани осећати сигурно, без страха да ће одговарати за изговорену реч, промена система у коме ће најбољи и најпрофесионалнији напредовати у службама, промена система у коме ће стручност бити на првом месту, а не партијска књижица. Ја лично ћу се за такву промену система борити, а позивам и све грађане да се у ту борбу укључе, независно од политичког опредељења. Јер само промена система нам гарантује да у Србији може бити боље.

 

Миодраг Прековић

Директор Информативне службе Двери
Члан Главног одбора Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: