Национално окупљање у Смедереву – ЗА српске националне и економске интересе

У препуној сали Центра за културу у Смедереву одржана је трибина Националног окупљања. Присутним грађанима су се обратили Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, проф. др Милош Ковић, проф. др Душан Пророковић – председник Политичког савета Српске странке Заветници, Милован Јаковљевић – потпредседник Српског покрета Двери, као и председници градских организација Двери и Заветника из Смедерева Слободан Давидовић и Иван Дакић.

Милован Јаковљевић је истакао да је од 4.700 села 1.200 потпуно празно и да власт фаворизује стране инвеститоре, а не домаће привреднике и пољопривреднике. Он је додао да се од 2006. године до данас, за стране инвеститоре определило 93.5% субвенција, а за домаће свега 6.5% новца свих пореских обвезника, као и да да увозничка мафија неконтролисаним увозом угрожава домаће привреднике, предузетнике и пољопривреднике.

„Зашто се не подрже млади брачни парови са најмање 10.000 евра по новоотвореном радном месту, већ странци који, осим бесплатне инфраструктуре и јефтине радне снаге, добијају од 10 до 144 хиљада евра по радном месту?” – упитао је Јаковљевић.

Потпредседник Двери је рекао да су цене хране код нас више него оне у ЕУ, да имамо најскупље гориво у Европи и да наши пољопривредници не могу да преживе јер је цена кукуруза 15, пшенице 16, млека 50, а кромпира 40 динара.

Проф. др Душан Пророковић је истакао да су се окупили око одбране Косова и Метохије, али да је власт успела да направи још много „Косова“ унутар нашег државног система, у екологији, економији и образовању.

„Дошли смо у ситуацију да наш годишњи спољнотрговински дефицит износи близу 9 милијарди евра. У односу на БДП то је око 13%. При томе, субвенције се деле фабрикама за производњу сокова и сапуна. Хенкел је добио више од 144 хиљада евра по радном месту.” – рекао је Пророковић.

Он је истакао да учитељ мора имати плату као научни сарадник у државним научним институтима, наставник као доцент на универзитету, као и да учитељима и наставницима треба дати бенефицирани радни стаж.

„Ми обећавамо промену економске парадигме. То подразумева субвенционисање домаће привреде и високо-технолошких инвестиција, оснивање домаћих банака, привредне и комерцијалне, али и нову политику образовања.”- закључио је Пророковић.

Проф. др Милош Ковић је истакао да је стање српског народа данас такво да је национално окупљање услов основног опстанка.

„Ми се не боримо да бисмо било коме наметали било шта, нити да бисмо остварили овај или онај национални интерес. Ми бранимо право српског народа на живот. Право да не будемо физички уништени, протерани, асимиловани у друге народе, као што се и даље чини са нама на Косову и Метохији, али и широм земаља бивше Југославије. Тај циљ много је већи од било каквих личних и страначких калкулација. Онај ко се не придружи, пред историјом неће имати право на било какво оправдање.” – рекао је Ковић.

Милица Ђурђевић Стаменковски је рекла да је национално окупљање и савез који је основан друга политичка снага у земљи, али да неће одустати док идеја не буде победила.

„Пружили смо отпор 1914, ’41. и ’99. онима који су желели да мењају карактер Срба – пружићемо га поново. Као што је Карађорђе узео кључеве града Смедерева после четири века ропства, тако ћемо и ми кључеве Србије вратити у руке српског народа.“ – закључила је председник Заветника.

Бошко Обрадовић је истакао да проглашењем предизборне сарадње између Српског покрета Двери и Српске странке Заветници није започело само национално окупљање свих патриотских и државотворних опозиционих снага, већ и нова ера на српској политичкој сцени.

„Посебно наглашавам да је улазак двојице универзитетских професора и истакнутих интелектуалаца проф. др Милоша Ковића и проф. др Ратка Ристића у политику вест године. Њихова подршка обавезује и Милицу Ђурђевић Стаменковски и мене на још јачу заједничку сарадњу и борбу за суверену Србију.” – истакао је Обрадовић.

Председник Двери је рекао да је самим чином формирања државотворног блока патриотске опозиције добијена друга најјача политичка опција у држави, која постаје озбиљна конкуренција и алтернатива владајућој СНС и СПС и која ће пресудно утицати на формирање будуће власти на свим нивоима.

„Наш циљ је да наша суверенистичка политика победи, а то је политика очувања традиције, породице, нације и државе, као и политика подршке домаћем економском интересу, домаћем привреднику и пољопривреднику.” – закључио је Обрадовић.

Инфослужба Двери