Обрадовић: Масовне малверзације са бирачким списком

Према подацима са терена, број бирача се драстично увећава по бирачким местима где владајућа странка губи подршку.

Масовне малверзације почеле су већ пред референдум, па сe по званично доступним подацима са сајта РИК-а види да су Врање и Нови Пазар добили 24.000 нових бирача, Рашка скоро 39.000, а Куршумлија, иако има око 17.000 становника, за референдум је имала уписаних 43.023. грађана.

У београдским централним општинама, према новим информацијама, у срушеним и напуштеним објектима пријављен је боравак и до 120 особа у последњих 50 дана. Укупан број новопријављених на територији Београда је преко 60.000 грађана, а број грађана који су добили инстант држављанство прелази 100.000.

Иако је ово јасан показатељ да владајућа странка губи подршку, те куповином гласова, малверзацијама са бирчаким списком и мигрирајућим бирачима покушава да обезбеди подршку, у оквиру техничке сарадње и одбране уставних права грађана на слободно бирање одржаћемо хитне консултације са свим опозиционим листама. Захтевали смо и ванредну седницу Радне грипе за екстерну контролу јединственог бирачког списка.

Одбранићемо сваки глас, одбранићемо Србију!

Бошко Обрадовић

Председник Двери