Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Наставља се распродаја јавног добра у Србији

Власт у Србији планира да настави распродају јавних добара, изјавио је посланик Двери у Скупштини Србије Борко Пушкић. 

    Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је посланицима достављен Предлог закона о управљању привредним друштвима која су у власништву Републике Србије, који даје могућност да 23 јавна предузећа постану акционарска друштва и буду делимично или потпуно приватизована.

„Потенцијално велика јавна предузећа, која располажу имовином која је од националног интереса, а део те имовине је и на Косову и Метохији, могу да буду трансформисана и пређу у приватно власништво“, казао је Пушкић.

Како је навео, на списку јавних предузећа која би могла да буду приватизована су Србијашуме, Србијагас, Југоимпорт СДПР, Службени гласник, Пошта Србије…

„Наставља се оно што је било планирано да се уради са ЕПС-ом, што је за сваку осуду и чему ћемо се жестоко успротивити“, рекао је Пушкић.

Истакао је да Србијашуме газдују са милион хектара, што је скоро 30 одсто територије Србије, имају три пословне јединице на севери у југу Косова и Метохије, и неприхватљиво је да то јавно предузеће буде продато.

По његовој оцени главни кривац за планирану приватизацију јавних предузећа је министар финансија Синиша Мали који је у време бившег режима у Србију руководио приватизацијом.

„Мали је десетине и стотине предузећа на лош начин приватизовао а сада је то наставио, заједно са Српском напредном странком на челу са Александром Вучићем, продајом Галенике, Комерцијалне банке, ПКБ-а, РТБ-а, Београђанке, Сава центра, давањем концесије на београдски аеродром“, рекао је Пушкић. 

 

*Извор: Бета

Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: