Српски Покрет Двери - Лого

Власт и део опозиције одбили да подрже захтев за ванредном седницом о КиМ

Посланичке групе Српски покрет Двери-Патриотски блок, Српске странке Заветници и Народне странке предале су јуче свим посланичким групама у Народној скупштини захтев за ванредном седницом, на којој би се расправљало о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, али и последицама француско-немачког споразума. 

      Поред ове три посланичке групе, својим потписом захтев је подржала и посланичка група НАДА (Нови ДСС и ПОКС), док су потпис одбили да ставе СНС, СПС, ПУПС, СДПС, Јединствена Србија, Зелено-леви клуб, Правац Европа, Демократска странка, За помирење, Савез војвођанских Мађара, Народни покрет Србије-Еколошки устанак-Ново лице Србије и Морамо-Заједно, као и самостални посланици Александар Јерковић, Кучевић Селма, Шаип Камбери, Булатовић Дејан, Имамовић Енис, Оленик Александар и проф. др Ферхатовић Јахја. 

С обзиром да су власт и део опозиције одбили да прихвате сазивање ванредне седнице о КиМ, ствари по овом питању постају доста јасније и можемо закључити да они који нису подржали одржавање ванредне седнице имају исту или сличну агенду по питању наше јужне покрајине. 

Очигледно је да су Срби на КиМ остављени на милост и немилост албанским сепаратистима и скандалозно је да су народни посланици власти и дела опозиције одбили да се о томе говори у највишем представничком дому у Србији, иако о ситуацији на КиМ говори цео свет. Одавно је јасно да власт не жели да прихвати да је досадашња политика према КиМ доживела потпуни фијаско, али нам није јасно да то не жели да прихвати део опозиције, осим уколико су сагласни са Александром Вучићем по овом питању или имају одређени договор са њим.

Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и Народна странка сматрају да у овом тренутку не постоји битније питање у Србији од безбедности Срба на Косову и Метохији и да ово одбијање власти и дела опозиције о заказивању ванредне седнице Народне скупштине на ту тему најбоље илуструје њихов однос према Србима који свакодневно страхују за своје животе.

Бошко Обрадовић, шеф посланичке групе Српски покрет Двери-Патриотски блок
Милица Ђурђевић Стаменковски, шеф посланичке групе Српске странке Заветници
Стефан Јовановић, шеф посланичке групе Народне странке 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: