Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Доказали смо крађу на референдуму!

Данас је у просторијама Прес центра УНС одржана конференција за медије на којој су учествовали Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и Радмила Васић – потпредседник Двери, председник Двери Београда и један од чланова референдумског одбора у Старом граду. Овом приликом показано је и доказано на које све начине је актуелни режим крао на референдуму, а против свих учеснике ове крађе биће поднете кривичне пријаве!

    Иако је НЕ на референдуму победило у највећим градовима у Србији (Београд, Нови Сад, Ниш), Александар Вучић је пре РИК-а изашао са лажним подацима о резултатима на референдуму, што је била очигледна порука РИК-у да морају наштеловати резултате у том смеру. Очигледна је била крађа и на самим бирачким местима и то тамо где опозиција није имала контролоре. То показују и сами записници са тих бирачких места, од тога да су на појединим изашли сви уписани у бирачки списак (што је немогуће) до тога да су резултате у општинске комисије носили људи који не постоје у бирачким одборима. Наводимо неке од најочигледнијих примера крађе на референдуму:

  1. Бирачка места 12, 13 и 14 у Чачку: Бирачка места која се налазе у истој Месној заједници, једно до другог. На БМ 12 и 14 смо имали контролоре и резултат је следећи – БМ 12: ДА 174, НЕ 254 гласа; БМ 14: ДА 241, НЕ 301 глас. На БМ 13 где НИСМО имали контролоре резултат је: ДА 246, НЕ 187.
  2. Бирачко место 103, Београд, Чукарица. У записнику стоји да је од куће гласало 119 особа. Да су повереници били у свакој улици која припада овом насељу морали су прећи минимум 20 км. Да су били на 60 адреса и да су се задржали по 5 минута, то би било 300 минута или 5 сати не рачунајући вожњу на коју мора отићи минимум сат времена. Комисија је морала пре поласка да припреми потврде, листиће, коверте, а за ову процедуру такође је требало минимум сат времена. Комисија није могла изаћи на терен пре 12 часова! Ово није ни теоретски могло да се изведе!
  3. Бирачко место број 44 у Сјеници. Висока излазност (59%) и победа опције ДА (96,4%). Записник предала особа која није била члан бирачког одбора, под именом Жељко Јеринић.
  4. Бирачко место број 12, град Шабац. Ван гласачког места гласало 180 бирача.
  5. Бирачко место број 60 у Сјеници: Уписан 771 бирач, гласао 771 бирач, што значи да је излазност била 100%. Од тога за опцију ДА 99.47% бирача.
  6. Бирачко место број 18, село Лалиновац, општина Лебане. Први гласач који је убацио листић је истовремено председник бирачког одбора, што није дозвољено. Излазност на овом БМ је била 95%, а за опцију ДА гласало је 100% изашлих.
  7. Бирачко место број 25, општина Бојник: За опцију ДА гласало 98,67%. Једна особа потписала све чланове бирачког одбора.

 

Радмила Васић, као члан референдумског одбора у Старом граду, на бирачком месту у Првој београдској гимназији, констатовала је следеће: „Проблеми су почели да се јављају након првог сата, када су између 8 и 9 часова дошла само 4 бирача да гласају. Ту већ полако видела нервоза и тада почињу да долазе грађани који немају ни личну карту ни пасош, већ покушавају да гласају са здравственом књижицом, бус плус легитимацијом и разним пропусницама. Долази господин који показује поломљену, па залепљену личну карту и када нисам дозволила да гласа, обратио се председници и рекао јој „кажите да сам долазио“. Највећи проблем је настао када смо у 11 часова констатовали да нема пријављених за гласање ван БМ. Ту су се представници СНС и СПС побунили и рекли да списак треба да дође из општине. Међутим, тај списак није дошао ни до 13 часова и тада сам изашла испред бирачког места да дам изјаву о томе како протиче гласање. Када сам се вратила, председница бирачког одбора је уписала два гласача које је наводно добила из општине. Када овакви притисци владају у самом центру Београда, на овом БМ, могу да замислим како је у београдским приградским општинама или у мањим општинама на територији Србије, као и у сеоским срединама.“

Референдум је показао да су грађани Србије рекли јасно и гласно НЕ Александру Вучићу и његовом режиму, а 3. априла то НЕ ће се потврдити и на изборима.

На које све начине је вршена крађа на референдуму можете видети овде!

Инфослужба Двери

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: